De beste

Camperplaatsen

Vind je in de Oude IJsselstreek en omgeving!

Met je camper op vakantie, ideaal! Je huis en vervoermiddel in één. Wil jij een paar nachten op pad óf voor langere tijd? Je kunt met deze accommodatie op wielen terecht in de Oude IJsselstreek, gelegen in het zuidelijkste puntje van de Achterhoek (Gelderland), dichtbij de Duitse grens. 
Hieronder vind je het overzicht van alle Camperplaatsen in de Oude IJsselstreek!

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Gratis camperplaatsen in de Oude IJsselstreek

In de gemeente Oude IJsselstreek zijn vier overnachtingsparkeerplaatsen speciaal voor campers. Op deze camperparkeerplaatsen mag je maximaal 3 x 24 uur verblijven. Er is geen voorziening aanwezig, het gaat puur om de parkeermogelijkheid.

Houd je van natuur, dan zit je goed bij het Diekshuus (Ulftseweg, Gendringen). Je camper staat hier aan de rand van natuur- en recreatiegebied Engbergen. Rondom deze rivierduin is van alles te doen. Wandelen en fietsen langs de Oude IJssel en de Aa-strang, je zintuigen prikkelen op het blotevoetenpad, een balletje slaan bij Golfbaan ’t Lohr, dieren kijken bij de kinderboerderij of een hapje en drankje nuttigen in Restaurant Engbergen of Restaurant Van Hal. En dan te bedenken dat dit nog maar een kleine selectie uit de mogelijkheden is…
Elders in Gendringen aan het Willem Alexanderplein parkeer je je camper bij parkeerterrein Te Pas. Uit eten in Gendringen kan onder andere bij restaurant Motto.
Aan de rand van Silvolde en Terborg ligt de Paasberg. Op het gelijknamige parkeerterrein mag je staan met je camper. Je loopt zo de Paasberg op. Lekker uit eten, lunch of diner, doe je bijvoorbeeld bij lunchroom Met Liefde, restaurant Van der Eem, restaurant De Roode Leeuw of restaurant Bij Ons.
De vierde is het parkeerterrein bij de Van Pallandt Sporthal (Van Pallandtstraat) in Varsseveld. Voor diner zit je goed bij hotel-restaurant De Ploeg en restaurant Enzovoort.

Camperplaats Varsseveld

Er is één gratis camperplaats Varsseveld, op het parkeerterrein bij de Van Pallandt Sporthal. Vanaf hier ben je in mum van tijd in het centrum van Varsseveld, waar je diverse winkels en restaurants vindt en eveneens vanaf de TOP, het Toeristisch Overstap Punt, de leukste bezienswaardigheden in de omgeving (bijv. Het Hofshuus en Molen de Engel) en wandel- en fietsroutes ontdekt. Het Hofshuus en Molen de Engel liggen aan de Molenroute, een fietsroute langs de molens in de regio.


Mooie camperplaatsen aan de Oude IJssel

Een mooie camperplaats aan het water, dat is optimaal genieten. Aan de Oude IJssel ligt parkeerterrein Engbergen/Diekshuus, met een gratis camperplaats. Dit is een camperplek met leuke activiteiten. Bezoek kinderboerderij Engbergen, Golfbaan ’t Lohr, ga het water op met een supboard, rondvaartboot de Iesselganger of huur een elektrische fluisterboot. Kanoën kan ook. Liever met je voeten op het droge? Trek je schoenen uit, jong en oud, voor het blotevoetenpad. 1,5 kilometer prikkel je je zintuigen met houtsnippers, mos, grind en stuifzand onder je voeten. Al wandelend word je je bewust van het hier en nu, elke keer ervaar je een andere sensatie. Deze natuurlijke voetmassage brengt je dichter bij de natuur. Bezoek Molen Van Hal, tevens onderdeel van de fietsroute Molenroute die je langs alle 5 molens in de gemeente brengt, en de locatie van TOP Van Hal. In het seizoen zijn er bovendien tal van voorstellingen in het Openluchttheater Engbergen.


Camping voor campers

Zoek je een camping voor campers? Er zijn verschillende campings waar je, naast met je tent of caravan, ook met je camper welkom bent. Camping ’t Eikenbos op Sinderen bijvoorbeeld. Je bent hier dichtbij het dorp en op loopafstand van het Idinkbos. Deze 4-sterren ANWB-camping biedt privé-sanitair, over 4 toiletgebouwen verdeeld, en op je plek is water en elektra. Je huisdier is ook van harte welkom op deze camping met 38 plaatsen, waar geluiden van de natuur de boventoon voeren.
Bij Boerderijcamping de Speelhoeve ervaar je hoe het boerenleven eraan toe gaat. Neem je kinderen mee als je met je camper hier gaat staan. Naast het meeboeren, waaronder het verzorgen van de pony’s, dwerggeiten en kippen, kunnen zij terecht op de speeltoestellen, in de zandbak of in het speelbos.
Wil je een korte vakantie, seizoensplaats of winterstalling? SVR camping De Biezenhof is de plek voor jou en je camper. Inbegrepen bij je verblijf zijn elektra, douche en wifi.

Andere campings op Sinderen voor met je camper zijn Camping Nieuwe Buyl en Camping de Zonnehoek. Heel dicht bij de Duitse grens in Megchelen kun je met je camper staan op SVR Camping en B&B de BosrandCamping ’t Zwaantje en Camping ’t Oostenriek. Soms is het niet specifiek vermeld op de campingwebsite, maar zijn naast caravans ook campers welkom. Denk aan camping ’t Meyböske en SVR camping Op de Keizer in Silvolde, de Azewijnse minicamping De Hartjens, het grotere camping-/recreatiecentrum Scholtenhof en Slootermeer in Etten, camping Halfweg in Terborg, camping Visdorado de Kool in Heelweg, minicamping Westerveld in Varsseveld en Camping Reugebrink in Westendorp.

Camperplek in de Achterhoek

Een camperplek in de Achterhoek is gauw gevonden. Wil je ergens verblijven maar hoef je geen voorzieningen? Er zijn enkele gratis camperplaatsen op parkeerterreinen. Als je wel elektra, wifi en/of water wenst, dan zijn er allerlei campings te boeken. Wil jij nog meer geïnspireerd worden? Bekijk dan ook onze pagina over camperplaatsen in Gedlerland

Veelgestelde vragen over Camperplaatsen in de Oude IJsselstreek

Zijn er gratis camperplaatsen?

Ja die zijn er. Op deze plekken, openbare parkeerterreinen, heb je geen voorzieningen. Je mag er maximaal 3 x 24 uur staan. Sta je graag in een natuurrijke omgeving, ga dan naar Engbergen/Diekshuus aan de Ulftseweg in Gendringen. Vanaf parkeerterrein de Paasberg, Terborgseveld Silvolde, loop je zo de Paasberg op. Iets minder idyllisch wellicht zijn de parkeerterreinen bij de Van Pallandt Sporthal (Van Pallandtstraat) in Varsseveld en Te Pas aan het Willem Alexanderplein in Gendringen.

Waar kan ik terecht met mijn camper als ik faciliteiten als elektra, water en wifi wil?

Op de meeste campings kun je ook met je camper staan en eveneens gebruik maken van voorzieningen zoals wifi, water en elektra. Kijk hierboven bij Camping voor campers of op de campingpagina naar het volledige aanbod campings.