Laat je inspireren voor een

Wandelarrangement

In de Oude IJsselstreek

Met honderden kilometers aan routes in Oude IJsselstreek en meer dan 3.000 in de Achterhoek kun je dagen wandelen. Een wandelarrangement is dan een perfect plan! Combineer het met lunch of overnachting en je bent gegarandeerd van een fijne tijd. Afwisselende paden door steden, dorpen en natuur maar voornamelijk rust en ruimte. Een heerlijk vooruitzicht toch?

We hebben hieronder de mooiste wandelroutes voor je op een rijtje gezet. Wil je zoeken in alle routes? Gebruik dan de website van Achterhoek Toerisme of download de Routes in de Achterhoek app. Je kunt in de app bovendien zelf je wandelroute creëren.  Wil jij er een complete dag of weekend van maken? 

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Wandelarrangement met lunch

Lekker lunchen kan op veel plekken! Ideaal natuurlijk als je wandeling er bijna langs komt. Maak je eigen wandelarrangement met lunch. Kies voor rondje Hofshuus-Meulenveld (langs museumboerderij het Hofshuus en korenmolen De Engel) en eet bij Hotel-Restaurant De Ploeg, ga je voor Rondje Idinkbos dan is een versnapering bij Natuur- en theetuin NatuurlijkBUITEN een aanrader. Uitgebreid lunchen tijdens Rondje De Pol doe je in het centrum van Terborg, bij Lunchroom Met Liefde, Grand-Café Van der Eem of Hotel-Restaurant De Roode Leeuw. Of wat dacht je van Het Schaftlokaal op het DRU Industriepark in Ulft? Je combineert dit bijvoorbeeld met de Oude IJsselroute. Het afwisselende Rondje Gendringen, zowel door dorps gebied als natuur, brengt je langs Restaurant Motto, een tip voor de lunch. De Engbergenroute loopt door het schitterende natuur- en recreatiegebied Engbergen en Voorst. Trek gekregen? Bij Restaurant Engbergen serveren ze lunch.

Wandelarrangement met overnachting

We kunnen ons voorstellen dat je, met de vele mogelijkheden en als fervent wandelaar, een wandelarrangement met overnachting wilt. Dat kan natuurlijk! Neem enkele routes die jou aanspreken, boek een overnachting of twee en ga op pad. Via Overnachten kom je bij de vele mogelijkheden. Kom je met een grotere groep, dan is er keuze uit diverse groepsaccommodaties. De vakantiewoningen bieden je, veelal net als de groepsaccommodaties, de optie om zelf te koken en soms zelfs je vieze wandelkleding te wassen. Knus slapen, dan is een B&B wat voor je. De avonturier kiest misschien liever een camping, met eigen tent, camper of caravan of een volledig ingerichte tent. Een hotel is natuurlijk ook een optie.

Kom je er niet uit, zie je door de bomen het bos niet meer, ook niet met de adviezen op deze website? De lokale experts van VVV Oude IJsselstreek helpen je met liefde op weg! Bel of ga langs bij het VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft.

Wandelarrangement Achterhoek

Voor de echte wandelfans zijn er diverse kant-en-klare opties voor arrangement in combinatie met hotels: een wandelarrangement Achterhoek bijvoorbeeld of wandelen van hotel naar hotel. Ontbijt en diner zijn veelal inbegrepen, net als bagagevervoer. De wandelroutes liggen voor je klaar. Vanzelfsprekend kun je ook je eigen plan trekken en zelf iets samenstellen met de accommodaties die jij het leukst vindt.