Silo Art Tour met routes

Kapelweg 9, 7065 AN Sinderen | Toon op kaart

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende locaties in de Achterhoek zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken in de buitenlucht. Het gebruik van street art brengt de gebouwen en bijzondere gebeurtenissen in deze streek tot leven. De kunstwerken vertellen het verhaal van de Achterhoek en worden onderling verbonden door een route. Ga mee op reis door de Achterhoek en laat je verrassen door kunst en de veelzijdigheid van deze streek!

De Silo Art Tour bied routes aan die alle kunstwerken onderling aan elkaar verbind
Totaal zijn er 10 verschillende kunstwerken gerealiseerd. Ontdek naast de street art kunstwerken ook de rest van de omgeving met de diverse routes. Denk aan het coulisselandschap met een afwisseling van houtwallen, kabbelende beekjes, weilanden en bos. Geniet van de historie bij de Achterhoekse steden en kastelen of bezoek moderne musea, gezellige restaurants en gave attracties. Er zijn zowel routes die per fiets of auto te doen zijn. Alle routes zijn gebundeld in een folder, welke gratis op te halen is op het VVV Inspiratiepunt in Ulft en ook online te bekijken is.

Fietsroute Sinderen-Aalten
De 58 kilometer lange fietsroute Sinderen-Aalten brengt je langs twee van de kunstwerken van de Silo Art Tour. Geniet van het werk van Paul Wieggers op de wanden van voerfabrikant Voerwaarts B.V. en ontdek het kunstwerk van RoosArt, Rosalie de Graaf, op boerderij 't Westendorp. Tussendoor geniet je van de prachtige omgeving die de Achterhoek te bieden heeft. Deze route is berekend voor een elektrische fiets.

Autoroute alle Silo Art kunstwerken
Deze 155 kilometer lange autoroute brengt je langs alle 10 kunstwerken van de Silo Art Tour. Meer informatie op achterhoek.nl

Overige routes
Benieuwd naar de andere routes? Kies hier jouw favoriet!

Silo Art kunstwerk op Sinderen
Ook in Oude IJsselstreek is een prachtig kunstwerk gerealiseerd. De Silo Art op Sinderen in Oude IJsselstreek was de vijfde locatie van de Silo Art Tour Achterhoek. Kunstenaar Paul Wieggers heeft op de wanden van voerfabrikant Voerwaarts B.V. een ultra realistisch kunstwerk gerealiseerd.
Voerwaarts ontwikkelt, produceert en vermarkt biggenvoer en supplementen voor zeugen. Belangrijke pijlers hierbij voor ze zijn diergezondheid, passie voor dieren en kleinschaligheid. Mede-eigenaar August Offenberg: “Wij kijken echt naar wat het dier nodig heeft om zich goed te voelen.” 

Wieggers wil het kleine van het landschap groot laten zijn. Hij werd geïnspireerd door de kleinschaligheid van het Achterhoekse coulisselandschap. “Op deze plek, waar wegen slingeren door het landschap, langs grote bomen en om boerderijen heen, ontdek je steeds een ander uitzicht. Het landschap gaat van bosrand tot akker en het doet niet eens meer Hollands aan,” noemt Paul Wieggers. 

Het idee
Al wandelend door het landschap ontdekt hij een oud groen paadje, het Vriezelerdiekske, waar het licht op een mooie wijze schijnt. Dit licht staat symbool voor wat hij wil laten zien met zijn werk: het kleine van het landschap groot laten zijn op de muur, want ook intimiteit kan grote impact hebben.

Benieuwd naar meer over deze kunstenaar? Lees meer over Paul Wieggers op deze pagina of bezoek de persoonlijke website

Silo Art Tour Achterhoek
Meer weten over Silo Art Tour Achterhoek in het algemeen? Kijk gauw op www.siloarttourachterhoek.nl

Website