Alles over

Theetuinen

In de Oude IJsselstreek en omgeving

De high tea is over komen waaien uit Engeland. Een mix van zoete en hartige hapjes, wat je opsmikkelt met daarnaast diverse soorten thee. Dit gemoedelijke uitje is nóg sfeervoller als je het nuttigt in één van de theetuinen in de Oude IJsselstreek of de regio Achterhoek. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden!

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Theetuinen Achterhoek

Ongeveer twintig theetuinen in de Achterhoek, waarvan een paar in de grensgemeente Oude IJsselstreek, bieden je een fijne pauzeplek voor je verblijf in deze Achterhoekse regio. De meeste theetuinen maken gebruik van streekproducten. Ze gaan mee met de seizoenen: juist die producten, vers uit eigen tuin of vanuit de omgeving, maken dat er vaak geen vaste menukaart is. Wat zou het zijn, frambozen, aardbeien, bramen, bessen, walnoten, hazelnoten, appels, peren en allerlei smaakvolle gerechten die hiermee op tafel getoverd kunnen worden? Laat je verrassen in een Achterhoekse theetuin!

Theetuin Sinderen

Op Sinderen vind je B&B | Theetuin NatuurlijkBUITEN. Een bezoek waard! De grote natuurtuin is een attractie op zich: wandel er zelf doorheen, bewonder de flora en fauna en de kunstobjecten (brons, hout en steen). Wil je meer te weten komen? Anna geeft op afspraak groepsrondleidingen in de natuurtuin, indien gewenst gecombineerd met een lezing over honingbijen, hoe een natuurtuin in te richten en/of met iets lekkers uit te keuken.

Blijf je niet al te lang? Ook dan is het genieten op deze gemoedelijke plek! Proef de Taart van Aart, verwen je zelf met een kop biologische thee of koffie met verschillende huisgemaakte cakes of kies voor ontbijt, een biologische lunch, picknickmand of een uitgebreide high tea.

In het zomerseizoen organiseren Aart en zijn vrouw Anna diverse activiteiten. Pizza bakken in een hout gestookte oven bijvoorbeeld, een tip voor het hele gezin, met aansluitend een toetje om je vingers bij af te likken. En wat dacht je van een buitenfilm, een film vertoont in de open lucht?* Misschien is het dan direct fijn om je bed in te rollen, in de B&B die NatuurlijkBUITEN heeft. Hoeveel redenen wil je hebben om naar deze theetuin op Sinderen te gaan?

* In de agenda zie je wanneer ze op de planning staan.

High tea theetuin

High teas en een theetuin: ze zijn bijna onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Natuurlijk kun je een high tea nuttigen op andere plekken, maar doe je dit in een theetuin dan geeft dit net dat extra beetje sjeu.

B&B | Theetuin NatuurlijkBUITEN op Sinderen en Theetuin ’t Lerinkshof iets buiten Varsseveld, zijn zulke plekken, theetuinen waar je van high teas geniet. Ook buiten Varsseveld, Theetuin ‘t LerinkshofTerras Het Erf: Herberg ’t Hengeveld in het buitengebied van datzelfde Sinderen serveert, net als Lunchroom Met Liefde in Terborg, eveneens high teas. Het zijn geen theetuinen, wat ook geldt voor Recreatie ’t Lohr, maar voor een high tea ben je hier ook aan het juiste adres. Bij deze laatste sla of schop je bovendien een balletje op de pitch en putt golfbaan, de mini adventure golf of met voetgolf. Een activiteit voor het hele gezin!

Fietsroute koffie en thee langs de IJssel

Tijdens je fietsroute koffie en thee langs de IJssel drinken? Je komt onder andere langs de Oude IJssel en theetuinen met de 64 kilometer lange fietsroute Grensstreek Oude IJsselstreek & Aalten. Naast B&B | Theetuin NatuurlijkBUITEN op Sinderen en Theetuin Rensink in Aalten, waar de koffie en thee voor je klaar staat, leidt de route langs interessante punten zoals het VVV Inspiratiepunt, waar je meer leert over de ijzerhistorie, op interactieve wijze de omgeving ontdekt en advies krijgt van lokale experts. Silo Art Oude IJsselstreek is één van de indrukwekkende schilderingen van de Silo Art Tour Achterhoek. Bij Halte Bontebrug, een kruidenierswinkel, voormalig bakkerij en B&B, ga je terug naar grootmoederstijd. Kijk even of ze open zijn, zodat je een puntzak oud-hollands snoep voor thuis kunt scoren. Neem bij Wijngoed Montferland een paar flessen wijn uit eigen land mee; ideaal als cadeau of voor jezelf bij het diner of de borrel. Een stop bij de Moezeköttel is bovendien een aanrader: in deze naoorlogse noodwoning krijg je een idee hoe het leven was in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Last but not least doet de route Wasserburg Anholt aan, een imposant kasteel in het Duitse Isselburg. Start deze route vanaf TOP Megchelen of TOP DRU Industriepark.

Onder andere vanaf TOP Groot Nibbelink of TOP DRU Industriepark start de 62 kilometer zijnde Oude IJsselstreekroute, een fietsroute langs B&B | Theetuin NatuurlijkBUITEN komt. De route doet onder meer Hummelo, Doetinchem, Ulft, Terborg en Varsseveld aan. Binnen Oude IJsselstreek zie je Sluis De Pol, Museumboerderij Hofshuus, het DRU Industriepark en hotel-restaurant De Roode Leeuw.

Tuinroute Oude IJsselstreek - Aalten is een 60 kilometer lange fietsroute door Dinxperlo, Anholt, Ulft en Megchelen. Theetuin ‘t Lerinkshof en B&B | Theetuin NatuurlijkBUITEN zijn een perfecte pauzeplek voor koffie, thee en lekkers. Het VVV Inspiratiepunt is een aanrader! Win advies in van lokale experts, ontdek op interactieve wijze de omgeving en leer over ijzerhistorie. Wijngoed Montferland is een stop die wijnliefhebbers niet mogen overslaan. Proef de wijnen van Achterhoekse bodem ter plaatse of koop ze voor thuis. Laat je verbazen door de grandeur van het recentelijk in ere herstelde Huis Landfort: pracht en praal, dit erfgoed. In Oude IJsselstreek zijn maar liefst vier startpunten voor deze route: TOP Van Hal met de gelijknamige molen, TOP Megchelen, TOP Groot Nibbelink of TOP DRU Industriepark

Nog meer geïnspireerd worden? Bekijk ook onze pagina over theetuinen in Gelderland!

Veelgestelde vragen over Theetuinen

In welke theetuinen kan ik genieten van een high tea?

B&B | Theetuin NatuurlijkBUITEN op Sinderen en Theetuin ’t Lerinkshof, net buiten Varsseveld, zijn theetuinen waar je high teas kunt reserveren. Veel lekkers komt uit eigen streek. Met deze streekproducten ben je verzekerd van een smaakvolle paar uur!

Zijn er fietsroutes langs theetuinen?

Hoe fijn is het als je het sportieve met het aangename kunt verenigen? Uitbuiken op de fiets na een high tea in een theetuin. Speciaal hiervoor zijn fietsroutes langs (thee)tuinen in de Achterhoek (filter thema op Tuinroute en Routes langs streekproducenten) gemaakt. Ze brengen je dwars door het unieke coulisselandschap dat deze regio in de Achterhoek zo bijzonder maakt.

Waar kan ik nog meer terecht voor een high tea, wat geen theetuin is?

Terras Het Erf: Herberg ’t Hengeveld in het buitengebied van datzelfde Sinderen serveert, net als Recreatie ’t Lohr, eveneens high teas . Die laatste vraagt misschien wat meer van je tijd: ga direct een balletje slaan, voetgolfen of mini adventure golfen.