De mooiste

Theetuin in Gelderland

Vind je in de Oude IJsselstreek!

Een lekker theetje drinken, veel mensen houden ervan! Op het terras met een zonnetje erbij of thuis met visite over de vloer. Maar wil jij van jouw thee moment een échte beleving maken? Bezoek dan een theetuin in Gelderland!  Hieronder enkele theetuinen in de Gelderse gemeente Oude IJsselstreek!

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Maak van je theetuin bezoek in Gelderland een complete dag!

Het leuke van een theeruin is vaak de ligging en de mogelijkheden die dit biedt. Theetuinen zijn gelegen in het buitengebied en daarom perfect om ter combineren met een wandeltocht of fietstocht. Hieronder een voorbeeld van hoe jij jouw dag kan indelen bij een theetuin bezoek in Gelderland:

Maak een prachtige fietstocht van 64 kilometer langs de grensstreek Oude IJsselstreek & Aalten. Hierbij kom je langs diverse dorpen en bezoek je twee theetuinen; Theetuin Rensink in Aalten en NatuurlijkBUITEN in Sinderen. Mocht je dan toch in Sinderen zijn, bezoek dan ook even de prachtige Silo Art die hier gemaakt is. Dit ligt slechts op een halve kilometer afstand! Benieuwd naar deze route? Bekijk hier de routekaart inclusief knooppunten! Naast deze grensroute zijn er ook genoeg mogelijkheden om zelf je eigen fiets- of wandelroute te bepalen. Download de app “routes in de Achterhoek” en stel jouw ideale route samen!

Wat is een theetuin?

Nog nooit kennisgemaakt met een theetuin? Dan wordt het hoogst tijd om dit eens in te plannen!  Een theetuin of theeschenkerij is een locatie waar thee en andere verfrissingen worden verkocht. Kenmerkend aan theetuinen is dat ze vaak buiten de stad liggen op mooie, natuurlijke en idyllische plekjes. Daarnaast is dit vaak gelegen in de tuin van een huis of horecalocatie, vandaar vanzelfsprekend de naam theetuin. Meestal zijn er zitplekken in een tuin waar de thee genuttigd kan worden. Soms is er in een theehuis met een terras en apart daarvan een tuin die bezocht kan worden

Theetuinen zijn doorgaans geopend in het voorjaar en in de zomer. Ze verkopen naast thee en  gekoelde dranken ook vaak hartige en zoete lekkernijen, denk aan gebakjes, taarten en muffins. Geheel in lijn wordt dit uiteraard vaak gemaakt van lokale streekproducten. Het knusse karakter van een theetuin komt ook omdat dit lang niet altijd een commercieel bedrijf is. Particulieren stellen ook hun tuin open en verkopen daar thee zonder dat de tuin een horecabestemming heeft. De gemeenten in Gelderland laten deze vorm van kleinschalige horeca vaak toe.