Wat je niet mag missen: top 12

De Oude IJsselstreek, onbekend maar de moeite waard. Wat zijn de hoogtepunten, wat mag je zeker niet missen? Speciaal voor jou hebben de inwoners hun top 12 samengesteld. Handig, zodat je weet waar je kunt beginnen. Meer weten over deze hoogtepunten of al het andere wat je kunt doen & beleven in Oude IJsselstreek? Breng een bezoek aan het DRU Inspiratiepunt VVV op het DRU Industriepark.

Hashtagchallenge
Bezoek jij één van de pareltjes en post je mooie foto’s ervan op Facebook en Instagram? Gebruik de hashtags #top12oudeijsselstreek, #oudeijsselstreek, #vvvoudeijsselstreek en voor de niet te missen plekken/activiteiten die van de topper zelf.

Wat je niet mag missen
Tromgeroffel… wat mag je niet missen in Oude IJsselstreek? In willekeurige volgorde:#druindustriepark
Begin bij het DRU Industriepark, een belangrijke plek in de vroegere ijzerindustrie. Volg een rondleiding over het terrein, bezoek innovatiecentrum Civon en het theater. Trek gekregen? Bij het Schaftlokaal kun je terecht voor lunch en diner. Laat je, voor je vertrekt, inspireren bij de VVV, waar op interactieve wijze de Oude IJsselstreek en omgeving gepresenteerd wordt.

#engbergen
In natuur- en recreatiegebied Engbergen vind je een openluchttheater, speeltuin en golfbaan. Wil je je zintuigen prikkelen? Wandel het blotevoetenpad: elke stap geeft een nieuwe sensatie. Langs het kabbelende water van de Oude IJssel & AA-strang zijn meer wandel- en fietsmogelijkheden.  

#oudeijssel
De gemeente dankt haar naam aan de Oude IJssel. Verken het water met de elektrische fluisterboot Iesselganger of met een kano- of suptocht. Volg je de AA-strang vanuit Oude IJsselstreek dan kom je terecht in de Duitse buurregio Landkreis Borken, met Bocholt, Isselburg en Anholt als belangrijkste plaatsen.

#wandeleninoudeijsselstreek
Wandelaars kunnen hun hart ophalen bij de Vennebulten en het Idink- en Nibbelinkbos. Geniet er, in het seizoen, van velden vol met varens. Vogelaars zijn op hun plek bij het zandgat Azewijn. Met een wandelnetwerk van honderden kilometers is er volop keuze!

#fietseninoudeijsselstreek
Aanraders voor fietsers zijn de kerkenpaden rondom Sinderen en de verhalenbankjesroute. Wie geïnteresseerd is in cultuur, kan de Kleurrijke Kunstroute fietsen. Diverse andere routes leiden je de grens over naar Duitsland.

#min40celsius
Wist je dat in Oude IJsselstreek een zandduin is en er ooit walvissen en mammoeten geleefd hebben? In Min40celsius leer je er van alles over: er staat zelfs een neushoornskelet!

#hofshuus
Stap bij Museumboerderij Het Hofshuus in het boerenleven van vroeger. Een sfeervol en authentiek kijkje in het leven op het platteland tijdens de eerste helft van de vorige eeuw.

#moezekottel
De Moezeköttel, een gerestaureerde noodwoning en klein openluchtmuseum, geeft een beeld van de situatie waarin inwoners verkeerden na de tweede wereldoorlog. Naast het educatieve karakter, mede als onderdeel van de Liberation Route, is de Moezeköttel het startpunt van vier grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes.

#haltebontebrug
Halte Bontebrug, vroeger een onderbreking van de reis, is een museumwinkel, met producten uit grootmoederstijd. Het oud Hollands snoep wordt net als vroeger in papieren puntzakken geschept, de worst hangt boven de toonbank en je vindt er ‘golden oldies’ als Sun light zeep, Vim, pruimtabak en Henco.

#alpacawandelingoudeijsselstreek
Waan je even in Zuid-Amerika. Nabij Oude IJsselstreek ligt een alpacafarm. Knuffel of wandel met ze of geniet van een high tea tussen deze vriendelijke dieren.

#wijngoedoerlegoed
Proef wijn van Nederlandse bodem bij de sfeervolle Wijngaard Oerlegoed: ooit geweten dat dat bestaat én ook nog eens erg lekker is?

#landfort
Huize Landfort is een imposante havezate. De buitenplaats, gelegen tegen de Duitse grens, kent een geschiedenis die terug gaat tot de vijftiende eeuw.  

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: