Wandelen in Oude IJsselstreek

De Oude IJsselstreek heeft volop wandelmogelijkheden, zowel voor de fanatiekeling als voor degene die het liefst een beetje rondstruinen. Met de kinderen op ontdekkingstocht? Ook dat kan. 

De keuze is reuze, dus welke wandeling kies je? Hieronder staat een selectie, maar ook bij het VVV/DRU Inspiratiepunt kun je terecht voor advies, evenals bij de Wandelroutes op deze website. 

En wist je dat het LAW Noaberpad door Oude IJsselstreek als grensgemeente loopt? De in totaal 415 kilometer lange route is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee ’noabers’ Duitsland en Nederland. Er lopen twee etappes van het Noaberpad, namelijk van Isselburg naar Terborg en van Terborg naar Elten.

Dacht je dat dat het was? Nee hoor, er zijn nog meer mooie wandelingen. Je vindt ze allemaal in de app Routes in de Achterhoek of online. Al deze wandelrondjes zijn bewegwijzerd met gekleurde voetstapjes en lopen allemaal via het systeem van het wandelnetwerk. 

Jaarlijks worden er door de VVV drie grootse wandeltochten in Oude IJsselstreek georganiseerd, te weten de Voorjaaswandeltocht in april, de Najaarswandeltocht in oktober en de Winterwandeltocht in december. Een overzicht van de komende fiets- en wandelochten staat op de agenda op deze website.

Dus..wandelschoenen aan en gaan!