Wandelen in Oude IJsselstreek

De Oude IJsselstreek heeft volop wandelmogelijkheden, zowel voor de fanatiekeling als voor degene die het liefst een beetje rondstruinen. Met de kinderen op ontdekkingstocht? Ook dat kan. 

Leuk voor jong en oud is het blotevoetenpad in Engbergen. 1,5 km lang door water en over zand, grind, gras, mos en houtsnippers. Rondom het weiland bij speeltuin Groot Nibbelink is een natuur- en avonturenpad, met van juni t/m september ook een maisdoolhof. Deze zijn allen gratis toegankelijk.  

De keuze is reuze, dus welke wandeling kies je? Hieronder staat een selectie, maar ook bij het VVV/DRU Inspiratiepunt kun je terecht voor advies. Zo is er een boekje met negen uitgelichte wandelroutes door het mooie buitengebied. Al wandelend ontdek je hoe mooi en veelzijdig de Oude IJsselstreek is: oude bosgebieden, langs landgoederen, akkers, weilanden en het water. Totaal maar liefst 85 kilometer wandelplezier. De routes variëren in lengte en in deze handzame folder vind je van elke route een kaartje, informatie over het startpunt, de omgeving en tips voor onderweg. Ook zijn er twee routes samengesteld voor fotografieliefhebbers, de Instaroute DRU Industriepark en de Fotoroute Oude IJsselstreek. Folders zijn te krijgen in het Inspiratiepunt.

Een andere aanrader, zeker voor vogelaars, is zandwinning het Azewijnse broek. De ontstane waterplas heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot natuurgebied. Als je één van de twee struinroutes langs water, sloten, door kleibossen en weilanden loopt, vang je mogelijk een glimp op van zeldzame grauwe klauwieren en een bijzondere sprinkhanensoort. Tip: trek stevige waterdichte schoenen aan.

En wist je dat het LAW Noaberpad door Oude IJsselstreek als grensgemeente loopt? De in totaal 415 kilometer lange route is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee ’noabers’ Duitsland en Nederland. Er lopen twee etappes van het Noaberpad, namelijk van Isselburg naar Terborg en van Terborg naar Elten.

Dacht je dat dat het was? Nee hoor, er zijn nog meer mooie wandelingen. Je vindt ze allemaal in de app Routes in de Achterhoek of online. Al deze wandelrondjes zijn bewegwijzerd met gekleurde voetstapjes en lopen allemaal via het systeem van het wandelnetwerk. 

Dus..wandelschoenen aan en gaan!