Genieten van

Restaurants

In de Oude IJsselstreek

Restaurants in de Oude IJsselstreek; culinair genieten!

’s Ochtends een goed ontbijt, daarna lekker wandelen of fietsen met tussendoor een smakelijke lunch en aan het eind van de dag genieten van een heerlijk diner met wijn uit eigen streek. Een eenvoudige maaltijd of een culinair hoogstandje, alles is mogelijk. Tijdens de lente en het najaar worden er seizoensgerechten geserveerd passend bij de periode, zoals asperges en wild.

De meeste horeca maakt gebruik van streekproducten. Zo wordt in Oude IJsselstreek onder andere wijn geproduceerd en hazelnoten en bosbessen geteeld.
 

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Uit eten in Engbergen

Is het, na het suppen, kanoën, fietsen, wandelen of je tocht met een fluisterboot of rondvaartboot de Iesselganger in natuur- en recreatiegebied Engbergen, tijd voor diner? Uit eten in Engbergen kan op diverse plekken!

Boven op de rivierduin, waar het blotevoetenpad begint, staat Restaurant Engbergen. Deze eetgelegenheid met speeltuin is van oudsher een begrip. De kiosk en het terras torenen enkele meters boven de omgeving uit, waarmee direct een lange glijbaan naar het speelgedeelte is gecreëerd. Terwijl “oud” geniet van lunch of diner, leeft “jong” zich uit. Op de kaart staan klassieke gerechten als soepen, baguettes en uitsmijters voor de lunch en onder andere varkenshaas, schnitzel, tongfilet, gamba’s en zalm voor het diner. 

Verderop in Voorst vlakbij de Duitse grens vind je Restaurant Van Hal en Recreatie ’t Lohr. Restaurant van Hal verwelkomt je voor zowel koffie met lekkers als lunch en diner. Afhalen of bezorgen, het kan allebei. Hoewel Van Hal in de omgeving bekend staat om de halve haantjes, staat er meer op het menu. De spijskaart wijzigt 4x per jaar. Aan het eind van het jaar barst traditiegetrouw het wildseizoen los.

Aan de overkant van de straat bij Restaurant Van Hal ligt Recreatie ’t Lohr. Begonnen als groepsaccommodatie, in 2008 uitgebreid met een pitch en putt golfbaan inclusief kleinschalige horeca. Van ’s ochtends tot ’s avonds kun je er terecht voor eten en drinken, na je rondje golf, voetgolf, mini adventure golf of als onderbreking van je fiets- of wandeltocht.

Restaurants in Ulft

De grootste toeristische attractie in Ulft is het DRU Industriepark, aan het water de Oude IJssel gelegen. Zoek je restaurants in Ulft met uitzicht op de rivier? Dan is het Ouhrlokaal van de DRU je plek. Het Ouhrlokaal is voornamelijk open op aanvraag voor feesten en partijen.

Elders op het industriepark zit Het Schaftlokaal. Een industrieel ingericht grand café-restaurant met een eigentijds menu, waarbij streekproducten niet mogen ontbreken. Lunchen in Ulft kan bij Het Schaftlokaal, maar ook dineren voorafgaand aan een film- of theatervoorstelling in de popzaal is mogelijk.

In het centrum van Ulft bevinden zich enkele cafetaria’s, pizzeria’s en broodjeszaken. Eén hiervan is BROODS, waar je zowel ter plekke kunt eten als een broodje ‘to go’ kunt halen bij de drive thru. Ideaal voor een picknick onderweg tijdens je wandel- of fietstocht of in het natuur- en recreatiegebied Engbergen of het Idink- en Nibbelinkbos.

Restaurants in Terborg

Restaurants in Terborg bevinden zich rondom het Sint Jorisplein. Café-restaurant Van der Eem en restaurant De Roode Leeuw bijvoorbeeld.  Ongeacht of je komt voor een snelle, zakelijke lunch, een kop koffie of een à la carte diner, bij beiden zit je goed. Zomers is het goed toeven op het terras. In het voorjaar serveert De Roode Leeuw asperges en tijdens de laatste maanden van het jaar geniet je er van wild.

Lunchen in Terborg? Lunchroom Met Liefde aan ditzelfde plein is een eigentijdse plek, die zichzelf omschrijft als de sfeervolste en kleurrijkste huiskamer lunchroom van de Achterhoek. Een gemoedelijke plek met een ongedwongen ambiance waar je ontspannen mag genieten van een lekker kopje koffie of thee, een ovenvers broodje of een High Tea.

Restaurants in Sinderen en omgeving

Restaurants in Sinderen, of eigenlijk op Sinderen zoals de inwoners het noemen, zijn er eigenlijk niet in dit kleine dorp. Wel kun je, in het seizoen, van lekkers en drinken genieten op het terras bij Natuur- en theetuin NatuurlijkBUITEN, Terras op ’t Erf bij Herberg het Hengeveld en bij Rustpunt De Langenbrinck Eerlijk Heerlijk (zelfservice), waarbij gebruik wordt gemaakt van streekproducten.

Of je nou wilt dineren of lunchen, in Varsseveld, dichtbij Sinderen, zijn diverse restaurants. Enzovoort staat voor gastvrij genieten. Het menu wisselt met regelmaat en de eigenaren zorgen voor sfeer binnen, buiten op het terras maar ook met de vele evenementen die ze in/met hun restaurant organiseren. Hotel-restaurant De Ploeg, midden in het centrum, heet je welkom voor een hapje, drankje, lunch of uitgebreid diner. Het naastgelegen Loungebar De Molen is ideaal voor een borrel en voor fijnproevers. Ze serveren bites, speciaalbiertjes, cocktails, wijnen en in het weekend ook wat eten. Wil je lunchen in Varsseveld, dan is Hotel-restaurant De Ploeg waar je moet zijn. Enzovoort en Loungebar De Molen zijn gericht op borrel en diner.


Restaurants in Gendringen

MoTTo is één van de nieuwste restaurants in Gendringen. Sfeervol en eigentijds, voor lunch, diner of borrel. Door het voorbereiden van gerechten op de Green Egg ontstaat een bijzondere barbecuesmaak. Restaurant MoTTo werkt met streekproducten: bier, wijn en vlees, lekker uit eigen omgeving.

Natuur- en recreatiegebied Engbergen, wat valt onder Gendringen, heeft midden op de zandduin restaurant & speeltuin Engbergen. Laat de klassieke gerechten op de kaart je smaken terwijl de kinderen zich, tijdens het wachten op het eten, vermaken in de speeltuin.
Aan de rand van Gendringen ligt het buurtschap Wieken. Het hier al ruim een eeuw bestaande restaurant Lukassen serveert tijdens de verschillende seizoenen ook asperges, wild en stamppotten. Vraag de kok naar de specials.

Veelgestelde vragen over restaurants

Waar kan ik genieten van het wild- en aspergeseizoen?

Wild en asperges eten in de Oude IJsselstreek in de Achterhoek doe je bij Restaurant van Hal in het buurtschap Voorst (bij Engbergen, nabij Gendringen), hotel-restaurant De Ploeg in Varsseveld en bij restaurant De Roode Leeuw in Terborg. De overige restaurants werken ook veelal met seizoensgerechten.

Kan ik tapas eten in de Achterhoekse gemeente Oude IJsselstreek?

In Silvolde op de hoek bij het centrale plein is Brasserie Bij Ons te vinden. De knus ingerichte brasserie en het ruime terras worden tapas geserveerd; gezellig voor wie aan tafel gerechtjes wil delen.

Waar komen al die lekkere wijnen uit eigen streek vandaan?

Op het menu zul je de wijnen van Wijngoed Montferland vaak terug vinden. Deze wijngaard, met locaties in het Montferland en in het buitengebied van Gendringen, bestaat sinds 2004. In de loop der tijd is het wijngoed uitgebreid: wijnkelders, een Wijnhuis en een professionele wijnmakerij maken het geheel af. Dat de wijn van goede kwaliteit is bewijzen de Nationale en Internationale prijzen (o.a. gouden medailles in Berlijn en Wenen) die Wijngoed Montferland heeft gewonnen.

Kan ik ergens eten aan het water?

Dit kan zeker! Wer hebben hier zelfs een aparte pagina voor gemaakt. Bekijk de pagina eten aan het water in Gelderland!