Fietsroutes

Fietsen langs molens, kunst, wijngaarden of door bossen - in de Oude IJsselstreek heb je tal van mooie fietsroutes! En wist je dat de hele Achterhoek door de fietsersbond is uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland? De uitgezette routes brengen je op verrassende plekjes. Je volgt de route via het knooppuntennetwerk, via een routeboekje of via een app op je telefoon.

Hieronder lichten we nog een aantal van de mooiste routes voor je uit. Dacht je dat dat het was? Nee hoor, er zijn nog meer mooie fietsroutes via het knooppuntennetwerk. Je vindt ze allemaal in de app Routes in de Achterhoek of online.

De keuze is enorm. Kom je er zelf niet uit? Voor advies kun je terecht bij het VVV/DRU Inspiratiepunt. En heb je zelf geen fiets tot je beschikking? Op meerdere plaatsen zijn fietsen te huur.

 

VVV Fietsroutes

Met honderden kilometers aan wandelroutes in Oude IJsselstreek en meer dan 3.000 in de Achterhoek kun je dagen wandelen. Een wandelarrangement is dan een perfect plan! Combineer het met lunch of overnachting en je bent gegarandeerd van een fijne tijd. Afwisselende paden door steden, dorpen en natuur maar voornamelijk rust en ruimte. Een heerlijk vooruitzicht toch?

Fietsroute Varsseveld

Op zoek naar een mooie fietsroute? Varsseveld heeft op dit moment keus uit 11! Ze variëren van 12 tot 62 kilometer. We lichten drie pareltjes uit, waarvan je de folder kunt halen bij ons VVV Inspiratiepunt in Ulft.
Wat dacht je van de bijzondere Verhalenbankjesroute (route Noord), die je via fietsknooppunten langs bankjes leidt waar via je telefoon kennis maakt met verhalen en gedichten over dit eeuwenoude land, de cultuurhistorie en haar bewoners. Ook speciaal is de Fotoroute. Je kunt deze fietsroute starten in Varsseveld. Zoals de naam wellicht doet vermoeden, brengt deze 42 kilometer je langs fotogenieke plekjes in de gemeente. Minstens zo mooi is de Molenroute. Langs 5 molens, museumboerderij Het Hofshuus, museum- en kruidenierswinkel Halte Bontebrug, het Harmenshuuske en over kerkenpaden: dit is een aanrader!
Ontdek alle fietsroutes Varsseveld via de Routes in de Achterhoek app of online.
 

Fietsroute door de bossen

Een fietsroute door de bossen, daarmee beleef je de seizoenen echt. Het Idink- en Nibbelinkbos is zo’n gebied: genieten op de fiets! 13 kilometer Op en om Sinderen, de Varsseveldse kopjesroute van 12 kilometer of één van de vier Verhalenbankjesroutes. Ze komen allen bij het Idink- en Nibbelinkbos.

IJsselroute fietsen: mooie fietsroute langs de IJssel

Een mooie fietsroute langs de Oude IJssel? Neem bijvoorbeeld de Oude IJsselstreekroute. Deze IJsselroute fietsen is 62 kilometer genieten, niet alleen van het water maar ook van karakteristieke kastelen, eeuwenoude boerderijen en een theetuin. Je komt langs kasteel De Kelder en Slangenburg, museumboerderij Hofshuus en theetuin NatuurlijkBUITEN. Sluis de Pol en het DRU Industriepark liggen aan de Oude IJssel.

Fietsroute Achterhoek Duitsland

De fietsroute Ulft – Bocholt verbindt de Achterhoek met Duitsland. Langs de Aa-strang loopt de route tot aan de Aasee, een fijn recreatiemeer net buiten het centrum van Bocholt bij het textielmuseum en cultureel industriepark Kubaai. Nog meer fietsroutes van Achterhoek naar Duitsland? Er zijn diverse grensroutes in Oude IJsselstreek, bijvoorbeeld Over de grens, Over de grens – restaurant Van Hal, Van Hals Oosterburen, Terrasjes langs de grens en Langs de Oosterburen. Kies via deze website jouw favoriet.

Fietsroute Achterhoek knooppunten

Eenvoudig een mooie tocht maken? Een fietsroute in de Achterhoek langs knooppunten is perfect! Neem één van de vier Verhalenbankjesroutes of fiets ze allemaal. Ook de Molenroute en fietsroute Ulft – Bocholt volgen het knooppuntennetwerk, dat in Nederland witte borden met groene markering zijn en in Duitsland witte borden met rode markering.

Fietsroute 25 km of 60 km

Een fietsroute van 25 of 60 kilometer is te vinden in de routemixer in ons VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft. Je kunt er eveneens advies vragen aan een local, één van VVV medewerkers die je met plezier adviseert.
Geen tijd om langs te gaan omdat je gauw je stalen ros op wilt? Gebruik dan de Routes in de Achterhoek app of kijk online naar alle mogelijkheden.