Heerlijk

Eten aan het water Gelderland

Eten en drinken smaakt altijd net wat lekkerder met lekker weer, gezellige mensen en niet te vergeten… een mooi uitzicht! Het Schaftlokaal in het Gelderse dorpje Ulft heeft een terras aan de rivier de Oude IJssel, je kunt hier dus heerlijk eten aan het water in Gelderland! Wat deze locatie extra bijzonder maakt? De mogelijkheid om jouw culinaire beleving te combineren met een leuke actieviteit op het water. Lees én bekijk de mogelijkheden hieronder.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Restaurant aan de IJssel

Het Schaftlokaal in Ulft is een authentiek Grand Café gelegen op het DRU Industriepark. Dit restaurant is gevestigd op de plek waar vroeger de DRU ijzergieterij het kloppend hart van de industriële bedrijvigheid vormde. Het is industrieel erfgoed waar nu mensen wonen, werken, leren, genieten & ontspannen. De naam “industriepark” doet het wellicht niet vermoeden, maar op steenworp afstand ligt de prachtige rivier de oude IJssel. Het restaurant ligt dan ook aan de IJssel, waardoor jij tijdens jouw bezoek aan het Schaftlokaal de (fluister)bootjes, sups, en kano’s voorbij ziet komen!

Lunchen aan de IJssel

Het restaurant is elke dag geopend vanaf 11:00 uur voor een smakelijke lunch! Hierin vind je echte Achterhoekse lunchgerechten, zoveel mogelijk van streekproducten. Denk aan boerentosti’s, rundvleeskroketjes en warme belegde (spelt)broodjes van de bakker. Ideaal dus om heerlijk te lunchen aan de IJssel! Bekijk hier de volledige lunchkaart!

Dineren aan de IJssel

Bezoek het Schaftlokaal in Gelderland ook zeker voor een goed diner aan de IJssel! Hierbij kun je “gemüdelijk” genieten van de heerlijkheden die deze Gelderse streek rijk is! Bestel een “potten en pannen proeverij” waarbij gerechten worden geserveerd in ouderwetse “DRU-eigen” geëmailleerde potten, pannen of leisteen. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld carpaccio’s, diverse (vegetarische) burgers en mooie vleesgerechten. Kortom, alles is aanwezig om heerlijk te dineren aan de IJssel! Bekijk hier de volledige diner kaart.

Eten aan het water in Gelderland combineren met een wateractiviteit?

Lekker eten en drinken en daarna óf daarvoor nog een activiteit doen? Vlakbij het Schaftlokaal zijn verschillende mogelijkheden voor een leuke activiteit op het water. Hierbij kun je denken aan:

  • Suppen op de Oude IJssel. Tegenover de DRUstaat een grote box waar jij zelf een SUP kunt huren zonder dat hier iemand bij is. Scan de QR-code, kies je tijd, open de locker, pak je sup en geniet. Vooraf online reserveren kan ook via SUPYourself.  
  • Fluisterbootje huren. Aan de andere kant van de IJssel ligt een steiger waar je een (fluister)bootje kunt huren. Hiermee kun jij over de Oude IJssel varen vanaf Ulft helemaal tot aan Gaanderen en terug. Een mooie en afwisselende waterweg langs dorpen, weilanden en bosgebied.
  • Maak een rondvaart met de Iesselganger. Dezelfde route als hierboven wordt afgelegd met de Iesselganger. Een boottocht van meer dan twee uur waarbij een gids verschillende wetenswaardigheden verteld over het gebied waar je doorheen vaart. Voor meer informatie en boeken bekijk de website van de Iesselganger! Sommige afvaarten worden gecombineerd met een bezoek aan Kasteel Huis Wisch of Kasteel de Kemnade, plekken waar je normaliter zelden kunt komen.

Dus wil jij heerlijk eten in Gelderland en dit combineren met een leuke wateractiviteit? Dan ben je bij restaurant het Schaftlokaal aan het goede adres!