Heerlijk

Eten aan het water Gelderland

Eten en drinken smaakt altijd net wat lekkerder met lekker weer, gezellige mensen en niet te vergeten… een mooi uitzicht! Het schaftlokaal in het Gelderse dorpje Ulft heeft een terras aan de rivier de Oude IJssel, je kunt hier dus heerlijk eten aan het water in Gelderland!. Wat deze locatie extra bijzonder maakt zijn de mogelijkheden om van jouw culinaire beleving een leuke of actieve dag te maken. Lees én bekijk de mogelijkheden hieronder.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Restaurant aan de IJssel

Het Schaftlokaal in Ulft is een authentiek Grand Café gelegen op industriepark de Dru. Dit restaurant is gevestigd op de plek waar vroeger de DRU ijzergieterij het kloppend hart van de industriële bedrijvigheid vormde. Het is industrieel erfgoed waar nu mensen wonen, werken, leren, genieten & ontspannen. De naam “industriepark” doet het wellicht niet vermoeden, maar op steenworp afstand ligt de prachtige rivier de oude IJssel. Het restaurant ligt dan ook aan de IJssel, waardoor jij tijdens jouw bezoek aan het schaftlokaal de (fluister)bootjes, sups, en kano’s voorbij ziet komen!

Lunchen aan de IJssel

Het restaurant is elke dag geopend vanaf 11:00 uur voor een heerlijke lunch! Hierin vind je geen bijzondere of luxe gerechtjes maar gewoon heerlijke Achterhoekse lunchgerechten. Te denken aan Boerentosti’s, rundvleeskroketjes en warme belegde (spelt)broodjes van de bakker. Ideaal dus om heerlijk te lunchen aan de IJssel! Bekijk hier de volledige lunchkaart!

Dineren aan de IJssel

Bezoek het Schaftlokaal in Gelderland ook zeker om heerlijk te dineren aan de IJssel! Hierbij kun je “gemüdelijk” genieten van de heerlijkheden die deze Gelderse streek rijk is! Bestel een “potten en pannen proeverij” waarbij gerechten worden geserveerd in ouderwetse “Dru-eigen” geëmailleerde potten, pannen of leisteen. Wat vanzelfsprekend zijn oorsprong vindt in de geschiedenis van industriepark de Dru. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld carpaccio’s, diverse (vegetarische) burgers, en mooie vleesgerechten. Of terwijl alles aanwezig om heerlijk te dineren aan de IJssel! Bekijk hier de volledige diner kaart.

Eten aan het water in Gelderland combineren met een wateractiviteit?

Lekker eten en drinken en daarna óf daarvoor nog een activiteit doen? Vlakbij het schaftlokaal zijn verschillende mogelijkheden voor een leuke activiteit op het water, hierbij kun je denken aan:

  • Suppen op de Oude IJssel. Tegenover de Dru staat een grote box waar jij zelf een SUP kunt huren zonder dat hier iemand bij is. . Scan de QRcode, kies je tijd, open de locker, pak je sup en geniet. Vooraf online reserveren kan ook via Sup Yourself.  
  • Fluisterbootje huren. Aan de andere kant van de IJssel ligt een stijger waar je een (fluister)bootje kunt huren. Hiermee kun jij over de Oude IJssel varen vanaf Ulft helemaal tot aan Gaanderen en terug. Een mooie en afwisselende waterweg langs dorpen, weilanden en bosgebied.
    Rondvaart maken op de Iesselganger. Dezelfde route als hierboven wordt afgelegd met de Iesselganger. Een boottocht van meer dan twee uur waarbij een gids verschillende wetenswaardigheden verteld over het gebied waar je doorheen vaart. Voor meer informatie en boeken bekijk de website van de Iesselganger!

Dus wil jij heerlijk eten in Gelderland en dit combineren met een leuke wateractiviteit? Dan ben je bij restaurant het schaftlokaal aan het goede adres!