Verhalenbankjesroute

In de vorm van een klaverblaadje zijn in de gemeente Oude IJsselstreek een viertal fietsroutes uitgezet, variërend van ca. 30 tot 50 km, de verhalenbankjesroute. Onderweg maak je kennis met verhalen en gedichten over dit eeuwenoude land, de cultuurhistorie en haar bewoners. De vier routes (noorden, oosten, westen en zuiden) volgen het fietsknooppuntensysteem. Middelpunt is TOP Groot Nibbelink. De routes raken eveneens de TOP’s De Radstake, Van Hal, Megchelen, ’t Onland en DRU Industriepark. Bij het VVV Inspiratiepunt is een handige folder op te halen met de routekaartjes én foto's van de bankjes waar de verhalen bij horen.

De onderwerpen die je bij de bankjes hoort of leest wisselen van thema. Terugkerend bij alle klaverblaadjes is een beknopte historie van de plaats of het landschap. Ook volksverhalen, reisbeschrijvingen en columns maken deel uit van het geheel. Dit alles wordt gelardeerd met poëzie. Altijd over de plek waar je je op dat moment bevindt.

Pak je stalen ros en je smartphone, download de mp3’s (en/of de pdf-bestanden) via de buttons onderaan de routepagina's en ontdek zo het coulisselandschap van Oude IJsselstreek, aangevuld met de mooiste verhalen.

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Fietsverhuur
Heb je geen eigen fiets tot je beschikking? Huur er eentje in Varsseveld, op maar 10 fietsminuten van het startpunt van alle vier routes. Je kunt hiervoor terecht bij Roelofsen Tweewielers of Jos Klijn Hesselink Tweewielers.Zij kunnen vanzelfsprekend eveneens helpen bij reparaties aan je eigen fiets.

Fotografie:    Hans Mellendijk, Louis Radstaak, Marieke Eijsink e.a.