Fietsen in Oude IJsselstreek

Fietsen langs molens, kunst, wijngaarden of door bossen - in de Oude IJsselstreek heb je tal van mooie fietsroutes! En wist je dat de hele Achterhoek door de fietsersbond is uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland? De uitgezette routes brengen je op verrassende plekjes. Je volgt de route via het knooppuntennetwerk, via een routeboekje of via een app op je telefoon.

Ben je een theetuinliefhebber? Haal dan gauw de leuke theetuinen- en terrassenfietsroutesbundel bij de VVV.

Hieronder lichten we nog een aantal van de mooiste routes voor je uit. Dacht je dat dat het was? Nee hoor, er zijn nog meer mooie fietsroutes via het knooppuntennetwerk. Je vindt meer op deze website bij Fietsroutes, in de app Routes in de Achterhoek of online.

De keuze is enorm. Kom je er zelf niet uit? Voor advies kun je terecht bij het VVV/DRU Inspiratiepunt. En heb je zelf geen fiets tot je beschikking? Op meerdere plaatsen zijn fietsen te huur.

Regelmatig worden er fietstochten georganiseerd in Oude IJsselstreek. Het Achterhoeks Fietsweekend vanuit Varsseveld rondom Hemelvaart, de Gendringse Fietsdagen in juni en zomerfietstochten tijdens de zomervakantie vanuit diverse plaatsen. Een overzicht van de komende fietstochten staat op de agenda op deze website.