Heerlijk

Overnachten

In de Oude IJsselstreek!

Overnachten in de Achterhoek? In de Oude IJsselstreek is keus genoeg!
Er zijn tientallen campings en minicampings, enkele hotels, bed & breakfasts en het aantal vakantiewoningen is groot. Maar ook voor een groep vind je een aantal accommodaties. Of wat dacht je van een camperplek dichtbij een natuurgebied: waar wil jij blijven slapen?

Luxe overnachten 

Een fijne kamer én ’s ochtends uitgebreid ontbijten tussen andere gasten, dat doe je in hotels. De gemeente Oude IJsselstreek, gelegen in de prachtige Achterhoek, kent momenteel twee hotels: één in Terborg en één in Varsseveld.
Hotel Restaurant De Roode Leeuw ligt ‘in het midden’ van Oude IJsselstreek: een accommodatie met een chique tintje door de kroonluchter, rode stoelen en vloerbedekking in het restaurantgedeelte. De 34 kamers zijn van alle gemakken voorzien. De vele terugkerende gasten roemen het hotel om de gezelligheid. Voor het diner kun je eveneens in De Roode Leeuw terecht. In het centrum van Varsseveld staat Hotel Restaurant De Ploeg. De 9 comfortabele kamers zijn onlangs gerenoveerd. Extra genieten is de vloerverwarming in de bijbehorende badkamer. De kamers bevinden zich op de eerste etage maar wees gerust, met je koffer de trap op is niet nodig want je kunt met de lift. Ook bij De Ploeg hoef je voor lunch of avondeten de deur niet uit.
 
Wie liever overnacht met een persoonlijke touch, zit goed in één van de Bed & Breakfasts in Oude IJsselstreek. Er is keus uit een twintigtal B&B’s. Ben je op zoek naar eenvoudig of wil je jezelf wat meer in de watten leggen, ook dat kan. Met een hottub, je eigen entree, een parkeerplaats voor de deur of bij een oude tramhalte/kruidenierswinkel in het pand. Je bent in elke B&B sowieso gegarandeerd van een ontbijt, veelal met de lekkerste streekproducten.

Back to basic 

Kamperen is andere koek. Met je eigen camper of tent, aan een recreatieplas, op een natuur- of kleinschalige camping, je kiest zelf hoe jij jouw kampeervakantie in de in de Gelderse Achterhoek wilt beleven! Geen kampeeruitrusting of op zoek naar iets bijzonders? Huur dan een pipowagen of een tent op een minicamping: voor ieder wat wils.

Je camper mag je ook op enkele plekken buiten campings neerzetten, op de speciaal daarvoor aangewezen camperplaatsen. Meestal zonder voorzieningen maar ook zonder andere campinggasten.

Je eigen woning op vakantie in de Achterhoek

Zeker als je wat langer wilt blijven is het fijn nagenoeg dezelfde voorzieningen als thuis te hebben. Een eigen keuken, een aparte woonkamer en soms zelfs een wasmachine. Vakantiewoningen bieden wat je wilt. De ene staat in het kleine dorp Varsselder aan de Hoofdstraat, een ander is onderdeel van een camping. Met meer dan 20 vakantiewoningen is de keuze reuze.

Overnachten voor groepen

Met de hele familie, je sportvereniging of een vriendengroep boek je een groepsaccommodatie zodat je gezellig een weekend of week met elkaar kunt doorbrengen. Huur de accommodatie inclusief het hele buitenterrein of ga er voor een met een verwarmd zwembad.