Bekijk de verschillende

Camperplaatsen in Gelderland

Camperplaatsen in Gelderland zijn er in overvloed. Ook een camperplek in de Achterhoek is gauw gevonden. Wil je ergens verblijven maar hoef je geen voorzieningen? Er zijn enkele gratis camperplaatsen op parkeerterreinen. Als je wel elektra, wifi en/of water wenst, dan zijn er allerlei campings te boeken.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Gratis camperplaatsen Gelderland

Zonder te betalen overnachten? Maak gebruik van gratis camperplaatsen in Gelderland. Er zijn vier camperparkeerplaatsen in de gemeente Oude IJsselstreek. Je mag hier 3 x 24 uur staan. Het zijn puur parkeerplekken: er is geen stroom, water noch andere voorzieningen.

De meest idyllische plek is wellicht die in Gendringen bij paardensportcentrum het Diekshuus. Je bent hier namelijk op de rand van natuur- en recreatiegebied Engbergen. Deze rivierduin biedt vele mogelijkheden om je te vermaken. Sla een balletje bij Golfbaan ’t Lohr, ga beestjes knuffelen op de kinderboerderij, prikkel al je zintuigen op het blotevoetenpad, eet en drink wat bij Restaurant Engbergen of Restaurant Van Hal of wandel of fiets langs de Oude IJssel en de Aa-strang. Wil je het water op? Dat kan met een elektrische fluisterboot, met rondvaartboot De Iesselganger of met een sup. Mogelijkheden te over.

Ook bij parkeerterrein Te Pas in Gendringen mag je met je camper staan. Geen zin om te koken? Eet om de hoek bij restaurant MoTTo of ga naar Grand Café Het Schaftlokaal in Ulft. Vanuit je camper een stukje wandelen, dan is het terrein bij de Paasberg, aan de rand van Silvolde en Terborg, ideaal. Bovendien zit je goed als je zin hebt in een borrel, lunch of diner. In Terborg kun je naar lunchroom Met Liefde, restaurant Van der Eem, restaurant De Roode Leeuw of in Silvolde naar restaurant Bij Ons.

In Varsseveld sta je met je camper op het parkeerterrein bij de Van Pallandt Sporthal (Van Pallandtstraat). Als je toch naar het centrum gaat om bij de TOP te kijken wat je allemaal gaat ondernemen, dan kun je meteen terecht hotel-restaurant De Ploeg voor lunch of diner en bij restaurant Enzovoort voor het avondeten. In het weekend is Loungebar De Molen geopend voor een hapje en drankje.

Camperplaats aan het water

Dichtbij het water overnachten, genieten toch? Dichtbij de Oude IJssel bij natuur- en recreatiegebied Engbergen ligt de gratis camperplaats Diekshuus.
Benut je tijd optimaal voor het verkennen van de nabije omgeving. Te voet bijvoorbeeld met Rondje Engbergen of Rondje Voorst. Je kunt ook je schoenen uit trekken en de verschillende ondergronden ervaren van het blotevoetenpad. Je zintuigen worden geprikkeld als je over de houtsnippers, het  mos, grind en stuifzand loopt. Sportief zijn kan natuurlijk ook op Golfbaan ’t Lohr of op een supboard of vanuit een kano. Met rondvaartboot de Iesselganger bekijk je de omgeving terwijl je tegelijkertijd door een gids enthousiast wordt geïnformeerd over alles wat er te zien is. In Engbergen zijn diverse fietsroutes. Ook de Kleurrijke kunstroute en de Molenroute lopen erdoor. Haal de folders op bij het VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark. ’s Avonds zijn er in het seizoen bovendien leuke voorstellingen in het Openluchttheater Engbergen.