Blotevoetenpad

Bosweg 1A, 7083 AB Voorst | Toon op kaart

Wandelroute van 1,5 km op blote voeten door het bos

Engbergen is een paradijs voor kinderen; zij kunnen hier spelen, klimmen, glijden, spetteren en de natuur ontdekken. Er ligt een mooi en avontuurlijk Blotevoetenpad van ongeveer anderhalve kilometer lang. Je loopt op je blote voeten over verschillende ondergronden, zoals zand, grind, gras, mos en houtsnippers en zelfs een klein stukje door het water. Start je ontdekkingstocht vanaf de top van Natuur en Recreatiegebied Engbergen tussen Gendringen en Voorst bovenop de rivierduin. Volg het pad en je komt onderaan bij de rivier de Oude IJssel uit. Breng ook een bezoekje aan het sfeervolle openluchttheater, dat verscholen ligt in het bos. Of de kinderboerderij of de bijenstal. 

Prikkel je zintuigen
Wandelen zoals je zelden doet.... Gooi het eens over een andere boeg. Trek je schoenen uit en prikkel je zintuigen. Het 1,5 km lange blotevoetenpad bij Natuur- en Recreatiegebied Engbergen is leuk met kinderen maar ook voor volwassenen een aanrader! Al wandelend word je je bewust van het hier en nu. Van houtsnippers naar mos, van grind naar stuifzand, elke keer ervaar je een andere sensatie. Klauter over boomstammen en waad door de waterpoel. Je krijgt een natuurlijke voetmassage, die je dichter bij de natuur brengt.

Nuttige informatie
Dit gratis toegankelijke blotevoetenpad is bewegwijzerd met houten voetjes. Je start vanaf de top van Engbergen, bij de Bosweg in Voorst/Gendringen. Een bijzondere plek want een rivierduin als deze is een zeldzaam fenomeen in Nederland. Deze duin ontstond tijdens de laatste ijstijd, zo'n 12.000 jaar geleden. Zand stoof weg uit de droge rivierbedding van het dal van de Oude IJssel en vormde deze verhoging.