Heerlijk

Wandelen in de Achterhoek

Wandelen in de Achterhoek? Hier vind je rust en ruimte en duizenden kilometers aan afwisselende paden. Of je nu een uurtje op pad wil of de hele dag, op zoek bent naar een stadswandeling of liever de natuur in gaat, wat je plannen ook zijn, de Achterhoek heeft het allemaal. Bekijk een overzicht van onze favoriete wandelroutes hieronder!

In de Routes in de Achterhoek app staan alle routes op een rij. Download de app, geef aan waar of hoeveel je wilt lopen en voilà, routes voor jou op een rijtje. Per route worden bovendien interessante punten genoemd, waardoor je wandeling nóg leuker wordt. Veel wandelroutes zijn gratis: je volgt simpelweg de gemarkeerde paaltjes. Met de wandelkeuzepunten stap je daarnaast eenvoudig over van de ene naar de andere route.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Wandelen over ongebaande paden Achterhoek

De “bekende” weg of wandelen over ongebaande paden? Achterhoekse routes brengen je zowel over de populaire als minder bezochte wegen. Struinen over boerenweggetjes, zandweggetjes, langs vergeten doorsteekjes en door weilanden doe je met het Klompenpad Ganderpad. Dit is ruim 12 kilometer genieten langs de Oude IJssel. Je passeert beken, loopt over rivierduinen en komt langs oude sporen van de ijzerindustrie. Kun je er niet genoeg van krijgen, dan verleng je je tocht tot 14 kilometer of, indien het nét iets te lang is, neem je de verkorte route van 9 kilometer. Doordat dit een ongebaand pad is in de Achterhoek, is deze route niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. We raden eveneens stevige, waterdichte schoenen aan. Sommige stukken Ganderpad gaan over particulier terrein: honden zijn daar niet toegestaan

We lichten graag nog favoriet van ons uit: het Rondje Idinkbos. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken tijdens deze wandeling. Typische oude essenlandschap worden afgewisseld met het Idink- en Nibbelinkbos. Speciaal zijn de kerkenpaden, achterafwegen waar men vroeger, toen katholicisme verboden was, overheen liep om toch naar de kerk te kunnen. Voeg hier kronkelende paden langs slingerende beekjes, kleine percelen en open velden aan toe en je wandeling is compleet. Onderweg kun je volop kunt genieten van de natuur en de rustige omgeving. Wijk een stukje af om de Silo Art aan de Kapelweg 9 te aanschouwen en geniet van taart van Aart bij Natuur- en theetuin NatuurlijkBUITEN.
 

Mooi wandelen in de Achterhoek

Wil je wandelen in de Achterhoek, dan zijn er veel meer fijne wandelroutes in Oude IJsselstreek, variërend van 4 tot 23 kilometer. Of je nu houdt van water, markante gebouwen (industrieel erfgoed DRU of havezate Huis Landfort), plattelandswegen, buurtschappen, natuurgebieden, bossen of dorpen: voor ieder wat wils. Mooi wandelen in de Achterhoek kan dus, waar ook je voorkeur ligt. Lastig kiezen tussen alle routes? Begrijpen we! Boek een paar nachten om er meerdere te lopen. 

Wandelroutes Achterhoek met de hond

Zijn jij en je trouwe viervoeter onafscheidelijk? En houden jullie allebei van wandelen? Ontdek wandelroutes in de Achterhoek samen met je hond. Nabij Oude IJsselstreek zit je goed. Bij Landgoed Slangenburg in Doetinchem en het Bergher-/Zonderbos in Montferland mag je hond ravotten in het losloopgebied. Aangelijnd zijn jij en je hond welkom op alle wandelroutes in de regio.

Wandelroute Achterhoek 5 km

“Even” een uurtje wandelen in de Achterhoek: 5 km wandelroutes zijn dan zeer geschikt! Hoe je voor jou de juiste uitzoekt? Simpel, op deze 3 manieren!
In de Routes in de Achterhoek app staan alle wandelroutes op een rij. Download de app, geef aan waar of hoeveel je wilt lopen et voilà, routes voor jou op een rijtje. Per route worden bovendien interessante punten genoemd, waardoor je wandeling nóg leuker wordt. Veel wandelroutes zijn gratis: je volgt simpelweg de gemarkeerde paaltjes. Met de wandelkeuzepunten stap je daarnaast eenvoudig over van de ene naar de andere route.
Download je liever geen app? Op de website achterhoek.nl kies je net zo eenvoudig de route die bij jouw wensen aansluit, of dit nu in Oude IJsselstreek is of in één van de andere Achterhoekse gemeentes.
Lokale experts kennen het gebied beter dan wie ook: bij het VVV Inspiratiepunt ben je daarom aan het juiste adres. Vraag de medewerkers om advies van bewegwijzerde routes, folders van speciale wandelrondjes of raadpleeg samen de routemixer.

Wandelen Achterhoek 10 KM

Is 5 kilometer te weinig voor jou? 10 km wandelen in de Achterhoek kan natuurlijk ook. Dé wijze om een leuke route te vinden is door een bezoek te brengen aan het VVV Inspiratiepunt, waar lokale experts je adviseren, van folders kunnen voorzien en je assisteren met de routemixer. Via achterhoek.nl en de Routes in de Achterhoek app bepaal je al even makkelijk wat je wilt doen. En komen er meerdere uit die je wilt lopen? Verblijf dan een paar nachten in een B&Bhotels, op een camping of in een vakantiewoning. Als je met een grote groep aan de wandel gaat, dan is een groepsaccommodatie de plek.