Westendorp

, 7054 Westendorp | Toon op kaart

Westendorp is een bloeiende gemeenschap tussen A18 & Slinge en telt bijna 1.200 inwoners. Het heeft een actief verenigingsleven en twee basisscholen met een bijzonder karakter: een Jenaplanschool en school voor Daltononderwijs.
Westendorp is goed bereikbaar met een goede busverbinding en reizen per spoor is mogelijk vanuit Varsseveld en Terborg, resp. op vijf en zes kilometer van de kern van Westendorp. De A18 komt vanaf Arnhem en doorsnijdt aan de zuidkant het Westendorps grondgebied. Deze autosnelweg gaat aan de oostkant, tussen Westendorp en Varsseveld, over in de N18 naar Enschede. 
Nabij Westendorp liggen de natuurgebieden Tandem, Noorderbroek en landgoed het Hoenderbosch. In het noordoosten biedt Westendorp het bos Noorderbroek dat wordt doorsneden door de Slingebeek. Het is een uniek gebied met grote kans op contact met reeën. In het westen grenst ons dorp aan het uitgestrekte bosgebied de Slangenburg met daarin het gelijknamige kasteel en een hertenpark. Aan de oostkant richting Varsseveld ligt het landgoed Tandem met daarin de markante beukenlaan naar het Huis Tandem.

Website