Beleef het Nederlands IJzermuseum op het DRU Industriepark

Hutteweg 32, 7071 BV Ulft | Toon op kaart

Het Nederlands IJzermuseum is officieel gevestigd in de Afbramerij op het DRU Industriepark aan de Oude IJssel in Ulft, eeuwenoud industrieel erfgoed, rijksmonument, waar al meer dan 250 jaar met ijzer werd gewerkt. Waar kun je beter de geschiedenis van het ijzer vertellen dan hier?
Belangrijk te weten is dat er momenteel echter niet een uitgebreide collectie staat uitgestald in de Afbramerij maar eigenlijk het hele DRU Industriepark als museum fungeert en dé plek is waar de geschiedenis van ijzer zichtbaar is: de lange weg die het de mens heeft gekost, van het eerste gebruik van het materiaal tot aan de talrijke mogelijkheden die het hedendaagse staal hem biedt, toegespitst op de regio en op de Nederlandse situatie.

Er worden niet alleen verhalen uit het verleden verteld, er is ook volop aandacht voor de industriële bedrijvigheid vandaag aan de dag, m.n. het innovatieve karakter van veel bedrijven in de grote regio komt aan bod.

Wil je de ijzergeschiedenis optimaal beleven? Ga dan op pad met de ijzerroute IJzerwerk, ontdekkingsreis langs de ijzerhistorie of sluit aan bij een rondleiding over het DRU Industriepark. Met een groep zijn er eveneens mogelijkheden voor workshops of rondleidingen op maat.

Website