Diverse rondleidingen DRU Industriepark

Hutteweg 24, 7071 BV Ulft | Tel: +31 315 685 611 | Toon op kaart

Op het terrein waar in het verleden de ijzergieterij werkte, de stamperij en de emailleerfabriek, resteren nu  de bijzondere fabrieksgebouwen (zeven gebouwcomplexen, alle rijksmonument) met de nieuwe bestemmingen waaronder het cultuurcentrum in het Portiersgebouw, het Innovatiecentrum met kern Nederlands IJzermuseum in de Afbramerij en het DRU Inspiratiepunt (met VVV) in het Loonbureau.

Mogelijkheden programma
A    Rondleiding door de Afbramerij met CIVON Innovatiecentrum met de spraakmakende inrichting waarin IJzermuseum, Fablab, huidige industrie en Kunstwerkplaats geïntegreerd zijn. 30 à 90 min.

B    Rondgang over het terrein, het DRU Industriepark, met de oude fabriekshallen waarin o.a. kantoorruimte en woningen zijn gemaakt; en met aandacht voor het Monument voor de Arbeider, fabrieksschoorsteen de Fakkel. ca. 45 min.

C    Rondleiding door het Portiersgebouw, waar allerlei culturele voorzieningen  zoals bibliotheek, theaterzaal, vergaderruimten, muziekschool en een grand café-restaurant Het Schaftlokaal in voormalige fabrieksruimten zijn ondergebracht. ca. 30 min.

D     Vertoning van de film ‘Symphonie van Vuur en IJzer’ (DRU 1948) (in het Ketelhuis) waarin de productie van o.a. de beroemde gietijzeren en plaatstalen potten en pannen, badkuipen en (gas)kachels prachtig in beeld is gebracht, evenals het emailleerproces. 35 min.

Hieruit is naar keuze een programma samen te stellen afhankelijk van interesse, budget en te besteden tijd. Groepen dienen in principe uit minstens 10 personen te bestaan; groepen boven 20 personen worden opgedeeld. 

Er zijn in het Innovatiecentrum/IJzermuseum ook diverse workshops mogelijk, o.a. smeden, emailleren, vormen/gieten, 3D-werk, en meer. Zie website CIVON Innovatiecentrum voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie op de website van de OVGG via de blauwe button onderaan deze pagina.

Website E-mail Telefoonnummer