Fietsen & Wandelen

De Achterhoek is door het Fietsplatform uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Fietsen in de Oude IJsselstreek is genieten van historie, natuur en prachtige fietspaden. Het systeem van knooppunten wordt zeer gewaardeerd bij fietsers! Ook zijn er een aantal bijzondere, grotendeel bewegwijzerde, fietsroutes, zoals de kerkenpadenroutes. Zeer geliefd zijn de ‘culinaire fietsarrangementen’, waarbij fietsen wordt gecombineerd met eten en drinken.

Oude IJsselstreek is ook zeker de moeite waard om te wandelen. Er zijn volop wandelmogelijkheden. Wandelroutes, plattegronden en informatiebrochures zijn verkrijgbaar bij de VVV op het DRU Inspiratiepunt. Wandelen in de Oude IJsselstreek is genieten van historie, natuur en prachtige wandelgebieden.

Regelmatig worden er fietstochten georganiseerd in Oude IJsselstreek. Het Achterhoeks Fietsweekend vanuit Varsseveld rondom Hemelvaart, de Gendringse Fietsdagen in juni en zomerfietstochten tijdens de zomervakantie vanuit diverse plaatsen. Ook zijn er jaarlijks drie wandeltochten, te weten de Voorjaaswandeltocht in april, de Najaarswandeltocht in oktober en de Winterwandeltocht in december. Een overzicht van de komende fiets- en wandelochten staat op de agenda op deze website.