Rondleidingen Hofshuus

Leemscherweg 24, 7051 JB Varsseveld | Toon op kaart

In de zomermaanden, van juni tot en met de Open Monumentendag op 9 september, is het Hofshuus op woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur geopend voor bezichtiging. Op de openstellingsdagen staan de deuren open voor bezoekers. Er zijn gidsen aanwezig om bezoekers tijdens een rondleiding te informeren over de ontstaansgeschiedenis van het Hofshuus en een kijkje te geven in het interieur en de collectie historische gebruiksvoorwerpen. De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage in de melkbus bij de ingang wordt zeer op prijs gesteld. 

Gedurende het openstellingsseizoen kan het voorkomen dat het Hofshuus op één van de openstellingsdagen is gereserveerd voor andere activiteiten. In dat geval vervalt de openstelling voor die dag. Daarvan wordt tijdig melding gemaakt op de website van het Hofshuus.
Kijk daarom voor actuele informatie eerst op www.hofshuus.nl onder Openingstijden.

Naast de reguliere openstelling is er gedurende het hele jaar de mogelijkheid voor groepsrondleidingen op afspraak. Raadpleeg ook hiervoor de website van het Hofshuus.  

Het openstellingseizoen sluit af op zaterdag 9 september met de nationale Open Monumentendag met als thema “levend Erfgoed” en zal die dag ondersteund worden door diverse activiteiten in en rond het Hofshuus.

Website E-mail