Rondleiding Natuurtuin

Toldijk 11, 7065 AL Sinderen | Tel: +31 315 236 794 | Toon op kaart

De natuurtuin van NatuurlijkBUITEN was eerder weiland maar inmiddels omgetoverd tot een prachtig natuurparadijs. Tijdens deze rondleidingen van april t/m augustus lopen we door de vogeltuin met een grote variatie aan wilde bloemen, dichte hagen, besdragende struiken en bomen met vruchten of noten. De ovale heuvel wordt jaarlijks ingezaaid met een gewas en 14 soorten kleurrijke akkerkruiden zoals klaproos en korenbloem. Verder is er een geriefhoutbosje, in de luwte ligt de vlindertuin waar in de zon verschillende vlinders nectar zoeken. Steek je neus in de heerlijk ruikende bloemen in de geurtuin en zie hoe druk de solitaire bijen zijn in het insectenhotel.

In deze periode staan er volop wilde bloemen in bloei, de bloemenweide ziet er prachtig uit met frisse, bonte kleuren. Met een klein beetje zonneschijn zoemt het in de vlindertuin van de bijen, hommels en fladderen vlinders er van bloem tot bloem. Stop je neus in de verrassend geurende planten in de geurtuin, haal diep adem en merk wat dit met je doet. Zo heerlijk al die verschillende geuren! We bezoeken de biologische moestuin waar we jaarrond uit oogsten van grond naar mond! Daarna lopen we een rondje door de kruidentuin waar de eetbare bloemen staan, die al wandelend geproefd kunnen worden. We eindigen bij de levendige vijver.

Elke laatste vrijdag van de maand start de rondleiding om 19:30 uur bij de ingang van de natuurtuin. Het duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijg je een kop koffie of biologische thee met iets lekkers en kun je nagenieten op het terras bij de vijver. Maximaal 16 personen.

Heb je zelf een groep van 10 personen of meer? Dan kun je op aanvraag een ander tijdstip afspreken.

Website E-mail Telefoonnummer