Pareldag Oude IJsselstreek

Op 20 mei 2024 (Tweede Pinksterdag) wordt voor de zesde keer Pareldag in de gemeente Oude IJsselstreek georganiseerd. Op deze dag komen geen grote evenementen voor het voetlicht, maar worden kleine, bijzondere, unieke of verrassende parels aan een snoer in een fietsroute geregen. Soms komt u op plekken waar u nog nooit bent geweest of zelfs maar van heeft gehoord.

Jaarlijks wordt gekozen voor een andere plaats in de gemeente Oude IJsselstreek en dit keer gaat alle aandacht naar Varsselder en Netterden. Ook dit jaar heeft de werkgroep Pareldag voor een mooie route gezorgd. Via het buitengebied van Varsselder fietst u naar Netterden, via een klein stukje Azewijn. Onderweg kunt u (verborgen) parels bezoeken waarvan u misschien niet eens wist dat ze bestaan. U kunt zelfs meer te weten komen over windmolens en er eentje van héél dichtbij bekijken. Heeft u wel eens gehoord van een prepareeratelier of een steppewisent? Dit en nog veel meer komt u onderweg allemaal tegen.

De dag begint om 10.00 uur en eindigt om ± 17.00 uur. U kunt deze fietstocht starten tussen 10.00 en 13.00 uur bij ’t Dorpshuus, Berghseweg 7-n in Varsselder. Als u met de auto komt dan kunt u deze op de parkeerplaats bij ’t Dorpshuus parkeren.

Deelname kost € 3,50 per persoon inclusief een consumptiebon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. U kunt contant of via de pin betalen. De consumptiebon is voor koffie, thee of frisdrank in te leveren bij het starten eindpunt ’t Dorpshuus Varsselder of onderweg bij de pauzeplek in het gebouw van het St. Walburgis Gilde in Netterden. Wanneer u aan het einde  van de middag weer bij ’t Dorpshuus aankomt, kunt u natuurlijk nog een drankje nemen. Daar kunt u echter alleen via de pin betalen.

We hopen natuurlijk op een zonnige dag en veel fietsers die de pareltjes op de route komen ontdekken en beleven. We zien u dan ook graag op Tweede Pinksterdag in Varsselder en Netterden. U bent van harte welkom!

Meer informatie: Facebookpagina Pareldag Oude IJsselstreek.

Meer informatie