Melkveebedrijf de Grote Kroeze

Oude Dinxperloseweg 75, 7064 KZ Silvolde | Tel: +31 6 3013 6188 | Toon op kaart

De Grote Kroeze is een melkveebedrijf in Silvolde. Je kunt er terecht voor het kopen van dubbeldoelvlees, rauwe melk direct uit de tank (neem zelf een fles of kan mee), en ijs gemaakt door dochter Sanne.

Op melkveebedrijf de Grote Kroeze in de Kroezenhoek, Silvolde, melken ze een kleine 100 voornamelijk fleckviehkoeien. Fleckviehkoeien komen van oorsprong uit de bergen in Beieren. Het zijn robuuste koeien die zowel melk als vlees produceren, vandaar de naam dubbeldoel.  Dit malse duurzame vlees van de koeien wordt verkocht. In  het assortiment zitten verschillende soorten vlees, veel ervan is ook heerlijk op de barbecue.  Al het vlees is gevacumeerd en diepgevroren.

Een vleespakket is ook een mooi cadeau om te geven. Er zijn ook cadeaubonnen beschikbaar voor een zelf te bepalen bedrag. Het advies is om te bellen of appen voordat je langskomt zodat je niet voor een dichte deur komt. Tel nr 06-30136188 (Marga)

Zie ook Facebookpagina 'Dubbeldoelvlees bij de Grote Kroeze':  https://www.facebook.com/passionforfleckviehmeat

Educatie
Op verschillende manieren wordt er educatie aangeboden; Boerderijfeestjes, boerderij educatie voor scholen (gecertificeerd en aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland), rondleidingen en ook kun je MeeBoeren. Bij deze laatste loop, kijk en help je bij de avondronde mee met het verzorgen van de kalveren. Op deze unieke manier is er veel leren en beleven over het boerenbedrijf.

Boerderijfeestje
Maandag tot en met zaterdag naar keuze van 15.00 uur- 16.30 uur / 15.30 uur – 17.00 uur. Kosten € 8,- per kind (minimaal 6) en € 4,- per volwassene (incl koffie/thee/ranja en zakje chips).

Boerderij educatie is te reserveren op het reserveringssysteem van www.boerenwijs.nl

MeeBoeren 
Maandag tot en met zaterdag, 16.30 uur tot 18.00 uur. Kosten € 8,- per kind en € 10,- per volwassene (incl koffie/thee/ranja en zakje chips).

 

Website Telefoonnummer