Heerlijckheid Slangenburgh Landgoedwinkel

Kasteellaan 2, 7004 JK Doetinchem | Tel: +31 6 51686684 | Toon op kaart

In de landgoedwinkel Heerlijckheid Slangenburgh kun je terecht voor informatie over het landgoed, streekproducten uit de omgeving of een origineel cadeau. Wat te denken van een flesje bosbessensap, een potje honing, een fles wijn uit de Achterhoek, een bloemstukje of een pak broodmix van Benninksmölle, een boek met Achterhoekse verhalen of een kaars van de Abdij. De Landgoedwinkel is ook een leuk einddoel voor een mooie wandel- of fietstocht. In de landgoedwinkel wordt u vriendelijk geholpen door een enthousiaste groep vrijwilligers uit de omgeving. In het seizoen zullen er in diverse weekenden demonstraties worden gegeven door kunstenaars uit de regio.
Drie kilometer ten oosten van Doetinchem ligt de Slangenburg, een landgoed uit de 17e eeuw. Het kasteel met de omliggende landerijen zijn nauw verbonden geweest met de Achterhoekse bevolking in de omgeving. Boeren en ambachtslui vestigden zich daar in kleine boerderijen en andere bedrijven. In het gebied ontstonden in de loop van de eeuwen enkele buurtschappen. Benedictijner monniken vestigden zich na de tweede wereldoorlog in de door hen zelf gebouwde Sint Willibrordusabdij. Het uitgestrekte gebied is een aangename mengeling van bos, ecologisch beheerde natuur en cultuurlandschap. Mensen hebben er van oudsher een bestaan ontleend aan de hun omringende natuur. Ook nu nog kent de Slangenburg een groot aantal ondernemers die met respect voor de natuur producten verbouwen, ambachtelijke bedrijvigheid uitoefenen en recreatiemogelijkheden bieden. Ze kunnen ervan bestaan, omdat ze voor de lokale markt produceren. Achterhoekers en toeristen hebben de Slangenburgse producten leren waarderen om hun eenvoud en puurheid. De Slangenburgse ondernemers hebben de vereniging Heerlijckheid Slangenburgh opgericht om een antwoord te vinden op de economische drang naar grootschaligheid, die zich moeilijk verdraagt met het kleinschalige karakter van deze streek.

Website Telefoonnummer