26e Fietsweekend Varsseveld

26e Achterhoeks Fietsweekend vanuit Varsseveld
Het 26e Achterhoeks Fietsweekend vindt plaats van 18 t/m 21 mei in Varsseveld. De VVV werkgroep Fietscommissie Varsseveld organiseert dit voor 26ste keer, in het weekend van Hemelvaart. Vier dagen fietsen in het mooie Achterhoekse coulissenlandschap vanuit Varsseveld. De routes zijn gepijld en u krijgt ook een duidelijke routebeschrijving mee. De routes zijn uitgezet over goed berijdbare wegen en paden. De controles zijn steeds in een goede horecagelegenheid. De routes gaan iedere een andere richting.

Nuttige informatie
De start is bij restaurant Enzovoort Gastvrij Genieten in Varsseveld. Voor vragen neem contact op met de VVV werkgroep Fietscommissie Varsseveld via dit mailadres.

🕐 tussen 9.00 uur en 13.00
📍 achterzijde terras bij Enzovoort, Varsseveld
💲 € 5,00 per dag en € 12,00 voor een 3- of 4-daagse kaart (pinnen mogelijk)

Routes
De route op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) gaat richting Heelweg-Oost, langs de forellen visvijvers, naar Zieuwent en via kerkenpaden naar het rustpunt De Duif bij Ruurlo. De lus gaat over prachtige fietspaden langs De Slinge, richting buurtschap Diekhoek, waar we langs Museum Lebbenbrugge, van rond het jaar 1500 komen. Via de mooie natuur rondom Ruurlo en buurtschap 't Broek gaan we terug naar De Duif. De laatste 20 km gaan via kerkenpaden bij Zieuwent en Mariënvelde, Heelweg-West naar de finish bij Enzovoort.

De route op vrijdag 19 mei gaat langs de Boven-Slinge, door het dorp Lintelo. Bij boerderij de Westendorp zie je mooi beschilderde silo's. In de Heurne, bij café Bruggink, is ons controlepunt. De lus gaat richting Duitsland. Via Suderwick, de Aa-strang en Anholt, fietsen we over een groene grens terug naar café Bruggink. De 40 en 60 km gaan daarna via Landwinkel Smits (heerlijke asperges), kerkenpaden en het Idinkbos, met koffieboerderij Groot Nibbelink, terug naar Varsseveld.

De route op zaterdag 20 mei gaat in noordelijke richting langs de Slingebeek, via Halle Nijman, Wolfersveen en 't Hengelse zand naar eetcafé Jansen en Jansen, ons controlepunt in Hengelo. De lus gaat door de buurtschappen Delden en Linde en het dorp Vorden met z'n vele kastelen. De terugweg gaat door het buitengebied van Hengelo en Zelhem. Via IJzevoorde en de Slangenburg, met het mooie kasteel, komen we terug bij de finish.

De route op zondag 21 mei gaat via de Vennebulten naar het controlepunt, De Domme Anleg in Barlo. We zien onderweg museumboerderij het Hofshuus, oude tramrails op de Schippersbrug, herberg De Radstake en bij Harreveld de molen "Hermien". De lus gaat door natuurgebied Het Korenburger-, Meddose- en Vragenderveen. De laatste 20 km fietsen we via het buitengebied van Barlo, Aalten en Lintelo terug naar Varsseveld, je komt onderweg weer meerdere molens tegen. Ook kom je langs het oorlogsmonument "Rademakersbroek".

Overige informatie
Routes zijn gepijld met gele pijlen en tevens krijg je een duidelijke beschrijving mee. De routes zijn ca. 40 en ca. 60 km. Na 20 km is er een controle/rustplek, waar je beslist of je gelijk terug fietst voor de 40 km of de lus van 20 km maakt en 60 fietst. Je komt daarna voor de 2e keer bij de controle.

Met wie fiets 🚴‍♂️ jij mee?

E-mail