27e Achterhoeks Fietsweekend Varsseveld

Het 27ste Achterhoeks Fietsweekend vindt plaats van 9 t/m 12 mei in Varsseveld. De VVV werkgroep Fietscommissie Varsseveld organiseert dit voor 27ste keer, in het weekend van Hemelvaart. Vier dagen fietsen in het mooie Achterhoekse coulissenlandschap vanuit Varsseveld. De routes zijn gepijld en u krijgt ook een duidelijke routebeschrijving mee. De routes zijn uitgezet over goed berijdbare wegen en paden. De controles zijn steeds in een goede horecagelegenheid. De routes gaan iedere een andere richting.

Nuttige informatie:
De start is bij restaurant Enzovoort Gastvrij Genieten in Varsseveld. Voor vragen neem contact op met de VVV werkgroep Fietscommissie Varsseveld via fietscommissievarsseveld@gmail.com.

Onder voorbehoud:
🕐 tussen 9.00 uur en 13.00
📍 achterzijde terras bij Enzovoort, Varsseveld
💲 € 5,00 per dag en € 12,00 voor een 3- of 4-daagse kaart (pinnen mogelijk)

Routes
Donderdag 9 mei fietsen we in noordoostelijke richting. Via de Vennebulten, de rand van Lichtenvoorde, Vragender met De Schans en buurtschap Zwolle komen we bij ons rustpunt restaurant Spiekerman in Meddo. De lus gaat eerst richting Vreden, halverwege richting  buurtschap Henxel. Langs recreatieplas 't Hilgelo komen we terug in Meddo. De terugtocht gaat deels via de oude trambaan richting Vragender en door de omgeving van Barlo en het Aaltense Goor naar het eindpunt.

Vrijdag 10 mei vertrekken we richting de koffieboerderij door het Idinkbos, over kerkenpaden rondom Sinderen, Bontebrug en langs de groepsaccommodatie De Stakenborg komen we bij de controle Van Hal in Voorst. De lus gaat eerst een stukje door Duitsland, via Gendringen komen we bij het prachtig gerestaureerde Huis Landfort. Stap even af om van deze mooie plek te genieten. Via de Duitse plaatsen Anholt, Isselburg en langs de Aa strang komen we terug bij de controle. De terugweg fietsen we via kerkepaden, rondom Breedenbroek, De Heurne en buitengebied van Sinderen naar het eindpunt. 

Zaterdag 11 mei fietsen we door het Noorderbroek, langs de beek, via de Heidenhoekse vloed en natuurgebied Het Veld naar de controle bij de Smoks in Zelhem. De lus gaat door de Meene en het bosgebied 't Zand, langs Het Klooster terug naar de controle. De terugweg naar Varsseveld gaat via de Halle Heide en Heelweg Oost naar het eindpunt. In Varsseveld wordt deze zaterdagmiddag rondom de kerk een Konings-Schiettoernooi  gehouden. Leuk om na de tocht even te kijken.

Zondag 12 mei gaan we naar het zuiden via het Idinkbos en de Paasberg naar het vlakke land rond Azewijn. Over rustige wegen kom je door een echt kleigebied. In Azewijn is het Aschwinhuis nieuw leven ingeblazen en hier houden we onze eerste controle. De 60 km gaat via het industriepark van 's-Heerenberg. Indrukwekkend om te zien welke enorme overslagbedrijven hier gevestigd zijn. We steken de grens over bij Klein Netterden naar Duitsland om in Emmerik langs de enkele jaren geleden vernieuwde boulevard te fietsen of te wandelen. Prachtige uitzichten over de Rijn met z'n scheepvaart. Via Borghees komen we 's Heerenberg weer binnen aan de kant van het kasteel Bergh. Na wat klein klimwerk fietsen we richting het Aschwinhuus voor de tweede controle. Hier sluiten we aan bij de laatste 20 km van de 40 km. Via Engbergen komen we terug in Varsseveld bij ons eindpunt.

Overige informatie
Routes zijn gepijld met gele pijlen en tevens krijg je een duidelijke beschrijving mee. De routes zijn ca. 40 en ca. 60 km. Na 20 km is er een controle/rustplek, waar je beslist of je gelijk terug fietst voor de 40 km of de lus van 20 km maakt en 60 fietst. Je komt daarna voor de 2e keer bij de controle.

E-mail