Huize Ulft

Stokhorsterweg 6, 7071 DD Ulft | Toon op kaart

Een oase van rust, gelegen op een historische en groene locatie in de Achterhoek. Vroeger stond op de plek van dit huisje het historische kasteel genaamd Huis Ulft. Het was het kasteel waar de zus van Willem van Oranje woonde. Nu is de locatie nog steeds sprookjesachtig mooi en is het huisje inmiddels van alle gemakken voorzien: een ruim terras, meerdere slaapkamers met elk een eigen thema en een volledig ingerichte keuken.

De ruimte
Het groene huisje heeft over een grote woonruimte met keuken, een gezellige eettafel en een televisie met Chromecast. De keuken beschikt over een oven, vriezer, vaatwasser en magnetron. Het huisje biedt plek voor maximaal zeven volwassenen. Er zijn vijf slaapkamers. Het toilet en de badkamer zijn gescheiden van elkaar en zijn voorzien van handdoeken.
Bij mooi weer geniet je van het uitzicht en de geluiden van verschillende vogels vanaf je privé terras met uitzicht over de weilanden. Via de openslaande deuren in de woonruimte biedt dit de mogelijkheid voor zwoele zomeravonden en barbecues. In overleg is het vaak ook mogelijk om een verfrissende duik te nemen in het zoutwater zwembad.

De vijf slaapkamers hebben ieder hun eigen karakter en thema:
- De Blauwe kamer: de eerste slaapkamer grenst aan de woonruimte op de begaande grond en is volledig gedecoreerd in het blauw. Het is een intieme kamer dat geschikt is voor twee personen. Je slaapt in een antiek Frans bed van 150cm breed. Ook staat er een ladekast om je persoonlijke spullen op te bergen.
- De Tussenkamer: aan de andere kant van de woonruimte vind je de deur naar de tweede slaapkamer. Deze heet de ‘tussenkamer’ omdat het ook de doorgang is naar de hal waar je kamers drie, vier en vijf vindt. In de tussenkamer staat een ruim eenpersoonsbed van 120cm breed.
- De Pompadour kamer: in deze kamer waan je jezelf terug in de kasteeltijd van Huis Ulft. Het is een intieme kamer gedecoreerd met een antieke Franse decoratie. Deze kamer heeft een bed met een breedte van 150cm.
- De Napoleon kamer: aan de rechterkant op de eerste verdieping, vind je de kamer gewijd aan misschien wel Frankrijks meest bekende persoon. Het heeft een bed van 140cm breed. Ook staat er een bureau, een ladekast en heb je vanuit het grote raam uitzicht op de weilanden.
- De Frida kamer: tegenover de Napoleon kamer brengen we een ode aan de bekendste kunstenares van Mexico. De kamer is de grootste in het huis en heeft een bed van 180cm breed. Daarnaast staat er in de slaapkamer ook een tafel met twee stoelen, een ruime kledingkast en kijk je vanuit de twee ramen gelijk de groene natuur in.

Vaak is het ook mogelijk om fietsen van de eigenaren te lenen.

Belangrijk! Afhankelijk van het aantal personen aangegeven tijdens de boeking, wordt bepaald welke slaapkamers beschikbaar worden gesteld. Boek je voor twee personen? Dan krijg je toegang tot het eerste deel van het huis. Dit loopt tot en met de tussenkamer. Je kunt dan dus overnachten in de blauwe kamer en de tussenkamer. Wil je liever ook toegang tot de andere slaapkamers? Maak dan een boeking voor drie personen.

Kies je voor een langer verblijf? Dan zal het huisje elke twee weken schoon worden gemaakt. Hiervoor geldt een toeslag van € 30,- per schoonmaak.

Er is een zwembad welke alleen in overleg kan worden gebruikt. Verder zijn handdoeken, keukenlinnen en beddengoed inbegrepen. Ook toiletpapier, vaatwasser tabletten en schoonmaakmiddelen zijn aanwezig. Op de televisie is een Chromecast geïnstalleerd zodat je je favoriete Netflix-serie kan streamen.

Website E-mail