10x Vakantiepret met kids

Op pad met de kids? We zetten de leukste uitjes met kinderen in Oude IJsselstreek in de Achterhoek voor je op een rij.

1. Natuur-avonturen- en kabouterpad met speeltuin
Wandelen saai? Nee hoor, niet met het natuur-avonturen- en kabouterpad bij Koffieboerderij Groot Nibbelink. Via een wilgentunnel kom je bij een verspringbak. Hier kun je proberen verder te springen dan de dieren. Na een speels parcours kom je uit bij een “hoogzit” met verrekijkers. Trek gekregen? Eet wat op het terras en leef je daarna verder uit in de speeltuin.
Liever een meer stadse wandeling? Kies dan voor het De Stadskabouters van Terborg.

2. Lekker met de blote voeten door de modder
Van houtsnippers naar mos, van grind naar stuifzand, elke keer ervaar je een andere sensatie. Klauter over boomstammen en waad door de waterpoel. Je krijgt een natuurlijke voetmassage, die je dichter bij de natuur brengt. Wandel zoals je zelden doet.... trek je schoenen uit en prikkel je zintuigen met het 1,5 km lange blotevoetenpad bij Natuur- en Recreatiegebied Engbergen!

3. Je raakt niet uitgespeeld
Terwijl jij geniet van een hapje en drankje, zullen de kinderen zich niet snel vervelen in de speeltuin van Restaurant Engbergen of Koffieboerderij Groot Nibbelink

4. Knuffelen met konijnen en zelf ezels en pony’s
Bij Kinderboerderij Engbergen maak je kennis met varkentjes uit Nieuw-Zeeland,  Shetlandschapen en geitjes. In de weide rennen pony's en ezels die graag even komen neuzen. In de knuffelstal kunnen kinderen cavia's en konijnen aaien. Bewonder de pauw die trots zijn staart uitvouwt en de ogen tevoorschijn laat komen op de uiteinden van de veren.

5. Waterpret op de Oude IJssel
Heb je een zwemdiploma en ben je minimaal 9 jaar? Ga dan suppen op de Oude IJssel. Op de parkeerplaats bij het DRU Industriepark staat een SUPyourself verhuurbox. Lekker stand up paddlen, bijvoorbeeld richting het mooie Engbergen.

6. Mini adventure golf
De mini adventure golfbaan is een soort midgetgolfbaan, maar dan luxer, groter en uitdagender. Er zijn 12 verschillende holes, aangelegd met kunstgras en daarom heen natuurlijke materialen als hout en steen. Elke hole heeft een andere hindernis, zoals een tunnel, bruggetje, looping en verhogingen. Uniek aan onze minigolfbaan is dat er vaak twee manieren zijn om de hole te spelen. Welke route geeft de laagste score? Het is leuk om te doen voor jong en oud. Vanaf een jaar of 2/3 kunnen de kids meedoen. Met de 12 holes ben je ongeveer een uur bezig. Voetgolfen kan ook bij Recreatie ’t Lohr: dit is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zin in wat lekkers? In het restaurant staat van alles op de kaart.

7. Picknicken
Je picknick met de kids wordt wel heel bijzonder in met een knapzakwandeling, in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN of bij Wijngoed Montferland. Leuk met het hele gezin, smullend van streekproducten. Kies je voor de wijngaard, neem dan direct een lekkere fles wijn mee voor later.

8. Min40celsius
Sta oog in oog met het skelet van een wolharige neushoorn of de kop van een mammoet! Dat doe je bij bezoekerscentrum Min40celsius. Hier leer je hoe de Achterhoek tijdens de ijstijden ontstaan is, daar waar een paar miljoen jaar geleden walvissen en haaien zwommen. Sporen van de ijstijd zijn nog altijd zichtbaar in het landschap, bijvoorbeeld de rivierzandduin bij Engbergen.

9. Ik ga zwemmen…
In een recreatieplas, natuurbad met zandstrand of openluchtzwembad met binnenbad: zwemmen is altijd een goed idee!  

10. De P is van…pannenkoek!
Al dat spelen, ontdekken, klimmen, klauteren, suppen: je krijgt er trek van! Wat is er dan lekkerder dan patat? Juist, een pannenkoek! Smikkel in ‘t Pannekoekhuis in Westendorp van één of misschien wel twee van dit voor velen favoriete maaltje

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: